Antradienis, 22 balandžio, 2025

Naujausi

Abrikosiniai marmeladiniai saldainiai. Patiks visiems smaližiams

Naminiai marmeladiniai saldainiai yra ne tik skanus desertas, bet ir pats sėkmingiausias bandelių, sausainių, riestainių ir panašių kepinių įdaras. Jūs galite gaminti marmeladą pagal šį receptą iš bet kokių uogų ar vaisių. Tačiau skaniausias jis yra iš abrikosų.

saldainiai

ABRIKOSŲ MARMELADAS

Šiandien jums pasakysime, kaip gaminti marmeladą be tirštiklių, dažiklių ir konservantų. Gausis puiki spalva ir skonis!

Marmeladas gerai išdžiūsta ir visai nėra saldus. Pasirūpinkite abrikosais ir būtinai paruoškite šį skanėstą.

Jei džiovinsite marmeladą lauke, jo skonis primins turkiškus saldumynus. Nors tai užima daug laiko, rezultatas to vertas. Jei norite pagreitinti visą procesą, rinkitės džiovinimą orkaitėje.

Jums reikės:

  • 1 kg abrikosų
  • 1 kg cukraus
  • 1 šaukštelio citrinos rūgšties
  • 100 ml vandens

Gaminimas:

Abrikosus kruopščiai nuplaukite. Perpjaukite juos pusiau, pašalinkite kauliukus ir nulupkite žievelę. Nusausinkite vaisius popieriniu rankšluosčiu.

Sudėkite abrikosus į puodą ir įpilkite vandens. Virkite uždengę, kol užvirs. Paskui leiskite masei šiek tiek atvėsti.

saldainiai

Jei abrikosai yra pernokę arba labai sultingi, gali susidaryti daug skysčių. Tuomet skystis turi būti nupiltas ir gali būti naudojamas kompotams gaminti.

Kai abrikosai šiek tiek atvės, įpilkite citrinos rūgšties ir sutrinkite viską elektriniu trintuvu arba naudodami sietelį.

Įpilkite cukraus, išmaišykite ir pastatykite tyrę ant silpnos ugnies.

Svarbu abrikosų neperkaitinti, kitaip tyrė patamsės. Virimo metu nuolat maišykite mediniu šaukštu.

Virkite marmeladą keliais etapais, per vieną ar kelias dienas, užvirkite marmeladą ir tuomet palikite, kol jis visiškai atvės. Masė turėtų sumažėti 2-3 kartus.

Kepimo skardą ar pasirinktą formą uždenkite maistine plėvele. Tyrę supilkite ne daugiau kaip 2 cm storio sluoksniu. Leiskite jai atvėsti, uždengę alkoholiu išteptu kepimo popieriumi (tai įprastas kepimo popierius, sudrėkintas alkoholiu ir išdžiovintas) ir pastatykite sausoje, vėdinamoje vietoje. Kai marmeladiniai saldainiai jau bus paruošti, supjaustykite juos norimos formos gabalėliais.

saldainiai

Orkaitėje marmeladą reikia džiovinti 30-40 laipsnių temperatūroje, pravėrus dureles.

Sutirštėjusį marmeladą išimkite iš formos, apverskite jį aukštyn kojomis. Nuimkite foliją, pabarstykite kukurūzų krakmolu ir supjaustykite gabalėliais.

Supjaustytus gabalėlius  apvoliokite cukraus arba kukurūzų krakmolo, cukraus pudros ir citrinos rūgšties mišinyje (santykiu 1:3:1).

Kai saldainiai paruošti, suberkite juos į sandarų indą, kepimo popierių įtieskite tarp sluoksnių.

Laikykite vėsioje vietoje ne ilgiau kaip 3-4 mėnesius. Skanaus!

saldainiai

Šį neįprastą desertą kartą ir visiems laikams įsimyli visi smaližiai. O paruošimas yra be galo paprastas! Galite netgi saugiai vaišinti vaikus, nes sudėtis yra visiškai natūrali.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---