Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Šio rudens hitas: burnoje tirpstantis moliūgų desertas

Suskubkite pagaminti, kol nesibaigė moliūgų sezonas!

Ingredientai

Desertui:

  • Moliūgai – 300 g,
  • Manų kruopos – 250 g,
  • Kefyras – 250 ml,
  • Cukrus – 150 g,
  • Kepimo milteliai – 1 a. š.,
  • 1 citrinos žievelė,
  • Sviestas.

Sirupui:

  • Cukrus – 100 g,
  • Vanduo – 100 ml,
  • 1 citrinos sultys.

Gaminimo eiga

Nuplautą ir nuluptą moliūgą sutarkuokite rupia tarka. Į moliūgą suberkite manų kruopas, cukrų, supilkite kefyrą ir suberkite kepimo miltelius bei citrinos žievelę. Išmaišykite.

Gautą masę paskirstykite sviestu išteptoje formoje. Paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes.

Kol biskvitas kepa, paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Viską užvirkite ir gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

Iškepusį pyragą užpilkite karštu sirupu ir palikite atvėsti.

Patiekite su šaukšteliu grietinės ar plaktos grietinėlės, galite pabarstyti džiovintais vaisiais ar riešutais.

Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---