Trečiadienis, 23 balandžio, 2025

Naujausi

Tik pagal šį receptą: itin skanūs ir švelnūs kruasanai

Ingredientai

  • miltai – 4–5 šaukštai,
  • margarinas – 200 g (ištirpdytas),
  • grietinė 20% – 200 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • sausos mielės – 1,5 šaukštelio,
  • cukrus – 1 šaukštelis.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia paruošiame tešlą: šiltame vandenyje ištirpdome mieles, 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir miltus.
  2. Kai tik pasirodys burbuliukai (po maždaug 20 minučių), supilkite minkštą margariną, kiaušinius, grietinę ir miltus. Minkykite tešlą.
  3. Tešlą padaliname į 4 dalis ir kiekvieną iškočiojame į 3 mm storio apskritimą, tada supjaustome trikampiais ir dedame įdarą arba tiesiog pabarstome cukrumi. Susukame suktinukus.
  4. Viršutinę dalį patepkite cukraus sirupu ir sudėkite kruasanus ant kepimo skardos, padengtos silikoniniu kilimėliu.
  5. Palikite kruasanus pakilti kambario temperatūroje 30 min. (galima ir ilgiau, jei kambaryje vėsu). Kepkite 180°C temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Gaivios ir spalvingos vasaros salotos: paprastas receptas kiekvienai dienai

Vasaros karštyje norisi lengvo, gaivinančio ir maistingo maisto. Būtent tokios yra šios spalvingos vasaros salotos, kurias paruošti itin paprasta, o jų skonis džiugins įvairiais...

Paskelbta gražiausia pasaulio moteris: kas pelnė šį titulą 2025 m.?

Kiekvienais metais prestižinis žurnalas People paskelbia, kas pelno titulą gražiausia pasaulio moteris. 2025 metais šis įvertinimas atiteko ne kam kitai, o legendinei aktorei Demi Moore....
---