Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Baltas tinginys: tik 4 ingredientai ir, žinoma, nereikia kepti!

Šį paprastą receptą įveikti gali kiekvienas – net ir pradedantis besisukioti virtuvėje konditeris. Iš išorės šis desertas atrodo paslaptingai, o jį prapjovę viduje rasite netvarkingą „plytų“ sieną, numūrytą iš skanių sausainių. Tai tradicinio tinginio variacija, kai vietoj tamsaus šokolado ar kakavos yra naudojamas baltasis šokoladas. Niekas negali atsispirti tokiam desertui!

Ingredientai:

  • Šokoladiniai sausainiai – 250 g
  • Baltasis šokoladas – 400 g
  • Grietinėlė 33 % – 200 ml
  • Pienas – 50 ml

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausia pasidarykime kremą. Puode įkaitinkite grietinėlę ir ištirpinkite joje baltąjį šokoladą.
  • Nuolat maišykite ingredientus, kad viskas virstų vientisa tolygia mase. Kai kremas bus paruoštas, nukelkite jį nuo ugnies.
  • Smulkiai sulaužykite 2 / 3 sausainių į gilų dubenį ir užpilkite 2 / 3 kremo, kuris jau yra šiek tiek pravėsęs.
  • Viską gerai išmaišome, kad kiekvienas sausainių gabalėlis būtų apvoliotas kremu.
  • Paruoškime formą, kurioje laikysime desertą. Pasirinkite tokį indą, kuris gerai išlaiko formą, jei indas ne silikoninis, vidų išklokite maistine plėvele, silikoniniu kilimėliu ar kepimo popieriumi.
  • Pradėkite formuoti desertą: likusius nesutrupintus sausainius pamirkykite piene ir dėkite ant formelės dugno.
  • Lygiai taip pat dėkite šlapius sausainius ant šoninių formos sienelių.
  • Tada sausainių ir grietinėlės mišinį sukrėskite į formą, kuri dabar yra pagaminta iš sausainių.
  • Išlyginkite ir šaukštu paspauskite visą masę, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
  • Deserto viršų uždenkite formos dangčiu arba, jei tokio neturite, lėkšte, silikoniniu kilimėliu, maistine plėvele. Delikatesą dėkite į šaldytuvą 1–1,5 valandos.
  • Kai tinginys sustings, išimkite jį iš šaldytuvo. Pašalinkite dangtį, apverskite desertą ant lėkštės ir išimkite iš formos.
  • Deserto viršų apipilkite likusiu kremu (jei kremas sustingo, galite jį šiek tiek pašildyti).
  • Išlyginkite paviršių ir dar valandai tinginį dėkite į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Po to galite išimti desertą ir patiekti jį ant stalo.
  • Skanaus!

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---