Taip skanu, kad žodžiais sunku būtų perteikti!
Ingredientai:
- 2 tryniai
- 2,5-3 šaukštai miltų
- 150 g sviesto
- 150 g grietinės
- 0,5 šaukštelio sodos
Išsijokite 2,5 šaukštus miltų, įberkite sodos, sumaišykite, tada įpilkite atskirtus trynius ir grietinę, viską sumaišykite, sutarkuokite sviestą ir suberkite į gautą masę, tada užminkykite tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdaras:
- 3 baltymai
- 180 g cukraus
- 200 g graikinių riešutų
Baltymus išplakite su trupučiu cukraus, tada suberkite smulkiai susmulkintus graikinius riešutus, sumaišykite.
Padalinkite tešlą į 6 dalis, kiekvieną plonai iškočiokite į 28 cm formą, kiekvieną sluoksnį patepkite įdaru, viršų patepkite tryniu, supjaustykite rombais arba kvadratėliais, kiekvieno viduryje įdėkite riešutą, kepkite 180°C orkaitėje, kol suminkštės.
Sirupas:
- 50 g sviesto
- 100 g medaus.
Ištirpinkite sviestą ir medų, tada gautu sirupu užpilkite paruoštą pyragą. Pyragą įdėkite dar 5 minutėms į orkaitę, ištraukus atvėsinkite iki normalios temperatūros.
Skanaus!