Tai – labai sultingas ir skanus pyragas, kurį norisi kartoti ir kartoti… Net jei negalite pasigirti puikiai kulinariniais sugebėjimais, tikrai verta išbandyti šį receptą. Garantuojame: nustebinsite net patys save!
Jums reikės:
Tešlai:
4 kiaušinių;
10 valgomųjų šaukštų cukraus;
5 valgomųjų šaukštų aliejaus;
150 ml pieno;
150 g miltų;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštų kakavos;
Žiupsnelio druskos.
Pirmajam sluoksniui:
700 g šviežių slyvų (nuplautų ir perpjautų pusiau, be kauliukų);
Šiek tiek cukraus;
3 šaukštų manų kruopų.
Pyrago viršui:
3 šaukštelių vanilinio cukraus;
3 šaukštų grietinėlės;
Tarkuoto šokolado.
Kaip gaminti?
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite per pusę perpjautas slyvas. Pabarstykite cukrumi, suberkite manų kruopas. Kepkite apie 15 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Išplakite kiaušinių trynius iki tirštų putų, įpilkite aliejaus, supilkite pieną, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Kiaušinių trynius plakite atskirai su žiupsneliu druskos. Sumaišykite tešlos ingredientus, kol gausite vientisą masę. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną tešlos dalį suberkite kakavą, ir gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite 2 sluoksniais ant slyvų, kepkite apie 20 minučių 180 C temperatūroje.
Grietinėlę išplakite su cukrumi, pilkite ant jau atvėsusio pyrago. Išlydykite tarkuotą šokoladą, pilkite ant paruošto pyrago, ir įdėkite porai valandų į šaldytuvą.
Belieka virti kavą ir laukti svečių!