Dangiško skonio pyragas pagal seną močiutės receptą

Redaktorė L.
1 min. skaitymo

Jums reikės:

Tešlai:

  1. 400 g miltų
  2. 200 g sviesto arba margarino
  3. 150 g cukraus pudros
  4. Žiupsnelio druskos
  5. 2-3 šaukštų pieno
  6. 1 kiaušinio

Kremui:

  1. 600 ml grietinės
  2. 2 pakelių pudingo miltelių
  3. 150 g cukraus
  4. 500 ml pieno
  5. 1 citrinos (naudosime žievelę ir sultis)

Kaip gaminti?

  • Persijokite miltus, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu arba margarinu, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Jei tešla pernelyg kieta, įpilkite 2-3 šaukštus pieno. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
  • Sumaišykite pieną, pudingo miltelius ir cukrų. Įmaišykite grietinę, citrinos sultis ir tarkuotą citrinos žievelę.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perpjaukite pusiau. Iškočiokite pusę tešlos iki maždaug 20 × 30 cm dydžio. Dėkite at riebalais išteptos skardos, tolygiai paskirstykite kremą ir uždenkite antru tešlos sluoksniu.
  • Kepkite 180 ° C temperatūroje maždaug valandą.
Dalintis šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *