Ką reikia daryti, jei užaugo geras cukinijų derlius, bet neužteko idėjų, kaip jas tinkamai paruošti? Pirmiausia reikėtų pasigaminti neįprastų cukinijų paplotėlių su sūriu! O po to būtinai užkonservuokite kelis stiklainius aštraus cukinijų užkandžio. Skanios marinuotos cukinijos – dieviška dovana žiemos stalui.
Skanios marinuotos cukinijos
Įsivaizduokite, koks nuostabus skonis traškios marinuotos cukinijos su daugybe žolelių ir prieskonių! Vasaros daržovės gardžiame marinate netrukus gali atsidurti ir ant jūsų stalo, jei šį užkandį pasigaminsite dar šiandien. Išbandžiau daugybę receptų, bet šis man ypač patiko. Nepamirškite, kad iš minėtų ingredientų galima pagaminti tris vieno litro talpos stiklainius.
Sudedamosios dalys:
- 1,7 kg cukinijų
- 6 česnakų skiltelės
- 9 krapų šakelės
- 6 vyšnių lapai
- 1 didelis krienų lapas
- 3 petražolių šakelės
- 6 lauro lapai
- 15 juodųjų pipirų
- 3 šaukštai su kaupu cukraus
- 3 šaukštai be kaupo druskos
- 6 pipirų žirneliai
- 3 šaukštai 9% acto
Paruošimo eiga:
Pirmiausia turime pasiruošti stiklainius ir dangtelius. Gerai išplaukite stiklainius, tada juos sterilizuokite. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 2 vyšnių lapelius, 3 šakeles krapų ir 1 šakelę petražolių. Padalinkite vieną didelį krienų lapą taip, kad kiekviename stiklainyje būtų vienodas jo kiekis.
Kiekvieną česnako skiltelę perpjaukite per pusę ir taip pat sudėkite į stiklainius. Taip pat įmeskite du lauro lapus, du žirnelius kvapiųjų pipirų ir penkis žirnelius juodųjų pipirų.
O dabar apie svarbiausią ingredientą – cukinijas. Jas reikia nuplauti ir nupjauti jų galiukus. Taip pat nulupkite odelę, jei ji turi pažeidimų. Jei naudojate jaunas cukinijas, jų visų lupti nereikia. Daržoves supjaustykite maždaug 1 cm storio apskritimais. Sudėkite juos į stiklainius.
Marinato paslaptis
Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant ugnies. Kai užvirs, supilkite jį ant cukinijų. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite 10 minučių. Tuo tarpu užvirkite antrą puodą vandens.
Kai praeis 10 minučių, nupilkite pirmąjį vandenį nuo cukinijų. Jums jo nebereikės. Daržoves užpilkite antrąja verdančio vandens porcija. Uždenkite stiklainius ir vėl palikite 10 minučių. Tada vėl nupilkite vandenį nuo cukinijų ir supilkite jį į puodą. Šį marinatą reikės užvirti.
Kol vanduo virs, į kiekvieną stiklainį įberkite po 1 valgomąjį šaukštą cukraus, 1 valgomąjį šaukštą druskos ir 1 valgomąjį šaukštą acto. Cukinijas užpilkite verdančiu vandeniu. Tada uždarykite jas dangteliais. Tada kiekvieną stiklainį pakratykite taip, kad ištirptų cukrus ir druska.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Palikite juos taip, kol visiškai atvės. Štai ir paruoštos gardžios marinuotos cukinijos žiemai!
Receptą žiūrėkite šiame vaizdo įraše:
Pagal šį receptą cukinijos bus aštrios, traškios ir neįtikėtinai skanios! Tikimės, kad ir jūs įvertinsite šį receptą. Gero apetito!