Turite išbandyti šį jogurtinį pyragą pagal „YouTube“ kanale pateiktą receptą. Drėgnas ir skanus tešlos pagrindas bei jogurtinis kremas sudaro puikų derinį!
Tešlai reikės:
- 2 kiaušinių trynių
- 80 g sviesto
- 70 g cukraus
- vienos citrinos žievelės
- 200 g pusiau rupių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
- 2 kiaušinių baltymų
- 80 g cukraus
- 400 g jogurto (1 didelio indelio)
- 3 šaukštų paprastų miltų
Gaminimo eiga:
Kiaušinių trynius sudėkite į dubenį, įberkite cukraus ir suplakite.
Įpilkite ištirpinto sviesto ir dar kartą viską išmaišykite.
Dabar sudėkite citrinos žievelę.
Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir užminkykite vientisą tešlą.
Padalykite ją į dvi dalis.
Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir 30 minučių laikykite šaldytuve.
Tuo tarpu išplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite jogurtą.
Tada suberkite cukrų ir paprastus miltus.
Kepimo formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Tolygiai paskleiskite tešlą ir prispauskite ją prie dugno.
Ant tešlos supilkite paruoštą jogurtinį kremą, o ant viršaus sutarkuokite kitą tešlos pusę.
Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 35 minutes.
Paruoštą pyragą apibarstykite cukraus pudra, supjaustykite ir patiekite.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: