Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Bulvių „grybukai“ su padažu

Norite nustebinti savo šeimos narius ar svečius? Paruoškite šiuos bulvių „grybukus“ – galite net neabejoti, kad toks patiekalas paliks tikrai puikų įspūdį.

Jums reikės:

  • 700 g bulvių
  • Žiupsnelio druskos
  • 4 arb. š. krakmolo
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 20 g sviesto
  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų miltelių
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 valg. š. obuolių sidro acto
  • 100 ml sojų padažo
  • Šiek tiek smulkintų krapų

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Kaip gaminti?

Nuskuskite bulves ir apvirkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Sutrinkite trintuve, sumaišykite su krakmolu.

Iš gautos masės formuokite rutuliukus ir kiekvieną rutuliuką įspauskite butelio kakleliu. Gauta forma turi priminti pievagrybį.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir  česnaką. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus, įberkite aitriųjų paprikų miltelių. Kepkite maždaug dvi minutes.

Į keptuvę supilkite sojų padažą ir actą, suberkite bulvinius „grybus“ ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes. Papuoškite krapais.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Apple kreipėsi į „iPhone“ naudotojus su skubiu pranešimu

Apple aptiko kritines saugumo spragas iOS ir macOS sistemose. Apple ragina milijonus naudotojų nedelsiant atnaujinti savo įrenginius dėl dviejų pavojingų nulinės dienos pažeidžiamumų (angl....

Ką daryti, kad verdant kiaušiniai neįtrūktų?

Nors gali pasirodyti, kad kiaušinių virimas – tai bene paprasčiausias darbas virtuvėje, dažnas sutiks, jog šiame procese pasitaiko nesėkmių. Viena dažniausių problemų – įtrūkę...
---