Skanus patiekalas, gardus garnyras ar užkandis – paruoškite purius bulvių kroketus namuose pagal mūsų receptą. Mano vaikai juos taip mėgsta, kad kai aš juos paruošiu – jie išnyksta tiesiog akyse!
Skanūs bulvių kroketai pagal „YouTube“ kanale rastą receptą.
Jums reikės:
- 900 g bulvių
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- Druskos
- Juodųjų pipirų
- Maltų raudonųjų paprikų miltelių
- Petražolių
- 2 kiaušinių
- 100 g džiūvėsėlių
- 2 šaukštų tarkuoto parmezano
- Džiovintų česnakų
Kepimui:
- Augalinio aliejaus
Gaminimo eiga:
Į puodą sudėkite nuluptas ir stambiai supjaustytas bulves.
Užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol suminkštės.
Virtas bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute.
Į bulvių masę įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos miltelių, susmulkintų petražolių.
Viską sumaišykite.
Tada suberkite kukurūzų krakmolą, česnaką ir išmaišykite mentele.
Užminkykite tešlą.
Padalinkite tešlą į 6 lygias dalis.
Tada iš kiekvienos tešlos dalies rankomis suformuokite cilindrą.
Tešlos viduryje šakute įspauskite raštą ir tešlą supjaustykite (žr. vaizdo įrašą).
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite juos šakute.
Į kitą dubenį suberkite džiūvėsėlius, parmezano sūrį ir išmaišykite.
Pirmiausia ruošinukus pamirkykite į kiaušinių masę.
Kruopščiai kroketus apvoliokite dubenėlyje su džiūvėsėliais, padėkite ant padėklo ir šakute padarykite ryškesnį raštą.
Kepkite paruoštus kroketus aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Sudėkite kroketus ant kelių sluoksnių servetėlių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Galite patiekti.
Mėgaukitės!
Vaizdo įrašo medžiaga: