Šis bulvių apkepas yra idealus patiekalas vakarienei, nes yra labai sotus, todėl pamaitinsite net didelę šeimą. Vietoj kalakutienos galima naudoti vištienos filė, o šoninę pakeisti rūkyta kiauliena. Kaip sūris idealiai tinka parmezanas arba mocarela, tačiau galima naudoti bet kurį kitą kietąjį sūrį.
Sudėtis
- 1 kg bulvių
- 150 g kalakutienos
- 1 svogūnas
- 300 g grietinės
- 100 g sūrio
- 1 kiaušinis
- druska, juodieji pipirai pagal skonį
- 50 g šoninės
- petražolės pagal skonį
- 1 šaukštas sviesto
Paruošimas
Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais arba dideliais kubeliais ir lengvai pavirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių).
Sumaišykite grietinę, sutarkuotą sūrį ir kiaušinį, lengvai pagardinkite druska ir pipirais.
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Kalakutieną supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Patroškinkite 5-10 minučių.
Šoninę arba rūkytą kiaulieną pakepinkite sausoje keptuvėje.
Bulvių griežinėlius sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą. Supilkite grietinės mišinį, išdėliokite mėsą ir šoninę. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, pabarstykite petražolėmis ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Paruoštą apkepą šiek tiek atvėsinkite ir patiekite porcijomis su šviežiomis daržovėmis arba kaip garnyrą prie mėsos. Būtinai pasigaminkite šį skanų patiekalą ir pasidalinkite receptu su draugais!