Jei prieš kelias savaites man būtų pasakę, kad bulvių patiekalas gali ne tik nustebinti, bet ir tapti vienu mėgstamiausiu, tikrai nebūčiau patikėjusi. Šios nebrangios daržovės kiekvienos šeimininkės virtuvėje gali būti paruoštos visais įmanomais būdais: keptos, virtos, troškintos ar kaip pyragų įdaras. Tačiau garantuojame, kad šio metodo dar neišbandėte. Rezultatas leido suprasti, kiek mažai žinau apie bulvių paruošimo metodus.
Portugališkos bulvės su rozmarinu ir alyvuogių aliejumi yra toks skanus maistas, kad vienos porcijos nepakaks. Portugalijos restoranuose jos patiekiamos su mėsa ar žuvimi, taip pat su egzotiškomis jūros gėrybėmis.
Jums reikės:
- Bulvių 8 vnt.
- Česnako 4 skiltelių
- Sviesto 30 g
- Alyvuogių aliejaus 40 ml
- Rozmarino 2 šaukštelių
- Jūros druskos pagal skonį
Gaminimas:
Paimkite 8 bulves ir kruopščiai nuplaukite. Išvirkite, kol bulvės suminkštės, tada atidėkite ir palaukite, kol atvės.
Dabar kiekvieną bulvę reikia įspausti šaukštu iš viršaus. Bulvė turėtų šiek tiek suskilti, bet nesubyrėti.
Pasirinkite indą, kuriame kepsite bulves. Į jį įpilkite alyvuogių aliejaus. Supjaustykite česnako skilteles. Jas tolygiai paskirstykite ant kepimo indo dugno.
Perkelkite bulves į kepimo formą įspausta puse į viršų. Bulvės turėtų tvirtai priglusti. Pabarstykite bulves rozmarinu ir rupia jūros druska.
Sviestą supjaustykite kubeliais. Ant kiekvienos bulvės uždėkite po 1-2 kubelius. Ant viršaus užpilkite truputį alyvuogių aliejaus (nebūtina).
Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 ° C. Pašaukite bulves į orkaitę ir kepkite, kol jos apskrus.