Nesvarbu, kokiais skanėstais šeimininkė lepina savo šeimą, paprasčiausias ir geidžiamiausias variantas yra keptos bulvės. Tačiau yra daugybė jų paruošimo variantų.
Kepant bulves, šeimininkės įdeda grybų, vištienos filė, žolelių ir net paprikų. Tačiau yra ir daugybė kitų kepimo būdų. Šiandien pateiksime vieną iš įdomiausių keptų bulvių receptą.
Jums reikės:
- Bulvių 1,5 kg
- Kiaušinių 2 vnt.
- Grietinės 1,5 šaukšto
- Kvietinių miltų 1,5 šaukšto
- Druskos 1 šaukštelio
- Paprikos 1 šaukštelio
- Krapų 10 g
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nulupkite nedideles bulves, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir virkite, kol išvirs. Tuo tarpu giliame dubenyje išmaišykite kiaušinius ir grietinę.
Į šį mišinį įberkite druskos ir paprikos, smulkiai supjaustytų krapų. Viską sumaišykite ir suberkite miltus. Maišykite tešlą, kol ji pasieks tirštos grietinės konsistenciją.
Keptuvėje įkaitinkite pakankamai aliejaus. Išvirusias ir šiek tiek atvėsintas bulves apvoliokite tešloje ir paeiliui sudėkite į keptuvę.
Kepdami bulves, nepamirškite jų apversti. Ant bulvių turėtų susidaryti auksinė pluta. Sudėkite paruoštas bulves į lėkštę, ir patiekite, kol jos dar šiltos.