Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Bulviniai kepsneliai su grybais: tai – mėgstamiausias mano šeimos patiekalas

Jums reikės:

Bulvių tešlai:

  • 5-7 bulvių
  • 1 kiaušinio
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 4 v. š. miltų

Grybų įdarui:

  • 1 nedidelio svogūno
  • 150 g šviežių pievagrybių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Saulėgrąžų aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį ir sutrinkite į tyrę.

Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite.

Pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite pjaustytus grybus, druską ir pipirus. Pakepinkite, kol švelniai apskrus.

Įdaro ingredientus sudėkite į lėkštę. Neišpilkite keptuvėje likusio aliejaus.

Iškočiokite bulvių masę, suvyniokite į ritinį ir supjaustykite vienodais gabalėliais.

Į bulvių apskritimus įdėkite įdarą ir užverkite kraštus.

Apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje (po 2-3 minutes iš abiejų pusių).

Patiekite su grietine.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---