Šiuos bulvinius blynus mama dažnai ruošdavo mums pietums. Kai prisiminiau šį nuostabų receptą, iš karto jį išbandžiau, ir mano vaikai negalėjo atsivalgyti šių blynų.
Išskirtinis receptas iš „YouTube“ kanalo – skanūs blynai iš bulvių!
Jums reikės:
- 800 g bulvių (4 vnt.)
- 1 nedidelės morkos
- Petražolių
- 2 kiaušinių
- 2 šaukštų natūralaus jogurto
- 4 šaukštų paprastų miltų
- Druskos
- Pipirų
- Malto muskato riešuto
- Augalinio aliejaus
- Alyvuogių aliejaus
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimo eiga:
Pirmiausia nuluptas ir nuplautas bulves supjaustykite storais griežinėliais.
Sudėkite jas į puodą.
Bulves užpilkite vandeniu.
Įberkite druskos.
Bulves virkite, kol suminkštės.
Į aliejumi pateptą keptuvę sudėkite stambiai sutarkuotas morkas.
Kepkite ant vidutinės ugnies.
Peiliu susmulkinkite petražoles.
Virtas bulves sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Gerai sutrinkite šakute.
Tada į dubenį sudėkite troškintas morkas.
Sudėkite petražoles, įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek muskato riešuto.
Viską sumaišykite mentele.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite natūralų jogurtą, miltus ir druską.
Gerai išmaišykite.
Iš tešlos suformuokite norimo dydžio blynus.
Panardinkite juos į įkaitintą aliejų ir kepkite keptuvėje.
Kepkite blynus, kol iš abiejų pusių paruduos.
Sudėkite juos į lėkštę, išklotą popierine servetėle, kad susigertų riebalai.
Atvėsusius blynus galite patiekti.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: