Daugelis mano draugų nenori paprastų garnyrų ir bando gaminti ką nors neįprasto. Paprastos bulvės gali virsti nepaprastai skaniu patiekalu. Nors virtos bulvės yra nesenstanti klasika, paprastas ir prieinamas padažas gali visiškai pakeisti patiekalo skonį!
Pirmą kartą šį garnyrą išbandžiau Vokietijoje. Mano nuostabai, jis patiekiamas beveik kiekvienoje ten esančioje kavinėje. Štai kodėl padariau išvadą, kad Vokietijos namų šeimininkės reguliariai ruošia šį patiekalą. Be abejo, bulvės su garstyčiomis jums tikrai patiks!
Jums reikės:
- Bulvių 1 kg
- Vyno acto 4 šaukštų
- Alyvuogių aliejaus 100 ml
- Garstyčių 2 šaukštų
- Žalumynų pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite ir supjaustykite bulves kubeliais. Užpilkite jas vandeniu ir virkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
Sumaišykite grūdėtas garstyčias, smulkintas žoleles, druską, vyno actą ir alyvuogių aliejų.
Nusausinkite bulves, supilkite ant bulvių garstyčių padažą ir išmaišykite. Patiekalas paruoštas, patiekite bulves su mėgstama mėsa ar žuvimi.
Skanaus!