Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

5 auksinės traškių keptų bulvių taisyklės! Nuo dabar bulves kepsite tik taip!

Ieškote traškių keptų bulvių recepto, kurios puikiai tiktų prie mėsos?

Išbandykite šį receptą, ir kitaip keptų bulvių daugiau nebegaminsite!

1 taisyklė – gerai įkaitinta orkaitė

Jei norite puikių iškeptų bulvių, orkaitė turi būti įkaitinta iki 218°C temperatūros.

Tai optimali temperatūra, kad kepamas paviršius būtų idealiai traškus.

Taisyklė Nr. 2 – iš anksto išvirkite bulves

Šis žingsnis gali atrodyti nereikalingas, tačiau jis labai svarbus.

Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažesniais gabalėliais taip, kaip jums labiausiai patinka (galite pjaustyti apskritimais ar pusmėnuliais) ir palikite 5 minutes virti nuo užvirimo.

Taisyklė Nr. 3 – įkaitinkite kepimo skardą

Kol bulvės kepa, kepimo skardą ištepkite trupučiu aliejaus ir 10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę, kad skarda įkaistų.

Taip bulvės nesugers šaltų riebalų ir bus ne tokios riebios.

Taisyklė Nr. 4 – bulves pakratykite

Po 5 minučių virimo nusunkite vandenį ir sudėkite bulves atgal į puodą.

Leiskite jiems 2 minutes nugaruoti, tada uždenkite dangčiu ir stipriai pakratykite.

Dėl šio metodo panaudojimo, bulvės iš išorės taps traškios.

Taisyklė Nr. 5 – kepimas

Išimkite kepimo skardą ir sudėkite ant jos bulves, jos turėtų šnypšti.

Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 45-50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio.

Prieš kepimą galite jas pabarstyti kmynais arba rozmarinais, o kepimo pabaigoje – druska.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Apple kreipėsi į „iPhone“ naudotojus su skubiu pranešimu

Apple aptiko kritines saugumo spragas iOS ir macOS sistemose. Apple ragina milijonus naudotojų nedelsiant atnaujinti savo įrenginius dėl dviejų pavojingų nulinės dienos pažeidžiamumų (angl....

Ką daryti, kad verdant kiaušiniai neįtrūktų?

Nors gali pasirodyti, kad kiaušinių virimas – tai bene paprasčiausias darbas virtuvėje, dažnas sutiks, jog šiame procese pasitaiko nesėkmių. Viena dažniausių problemų – įtrūkę...
---