Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

5 auksinės traškių keptų bulvių taisyklės! Nuo dabar bulves kepsite tik taip!

Ieškote traškių keptų bulvių recepto, kurios puikiai tiktų prie mėsos?

Išbandykite šį receptą, ir kitaip keptų bulvių daugiau nebegaminsite!

1 taisyklė – gerai įkaitinta orkaitė

Jei norite puikių iškeptų bulvių, orkaitė turi būti įkaitinta iki 218°C temperatūros.

Tai optimali temperatūra, kad kepamas paviršius būtų idealiai traškus.

Taisyklė Nr. 2 – iš anksto išvirkite bulves

Šis žingsnis gali atrodyti nereikalingas, tačiau jis labai svarbus.

Nulupkite bulves, supjaustykite jas mažesniais gabalėliais taip, kaip jums labiausiai patinka (galite pjaustyti apskritimais ar pusmėnuliais) ir palikite 5 minutes virti nuo užvirimo.

Taisyklė Nr. 3 – įkaitinkite kepimo skardą

Kol bulvės kepa, kepimo skardą ištepkite trupučiu aliejaus ir 10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę, kad skarda įkaistų.

Taip bulvės nesugers šaltų riebalų ir bus ne tokios riebios.

Taisyklė Nr. 4 – bulves pakratykite

Po 5 minučių virimo nusunkite vandenį ir sudėkite bulves atgal į puodą.

Leiskite jiems 2 minutes nugaruoti, tada uždenkite dangčiu ir stipriai pakratykite.

Dėl šio metodo panaudojimo, bulvės iš išorės taps traškios.

Taisyklė Nr. 5 – kepimas

Išimkite kepimo skardą ir sudėkite ant jos bulves, jos turėtų šnypšti.

Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 45-50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio.

Prieš kepimą galite jas pabarstyti kmynais arba rozmarinais, o kepimo pabaigoje – druska.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---