Šią duoną galima patiekti su sriuba arba kaip pagrindinį patiekalą su įvairiais padažais.
Sudedamosios dalys:
- miltai – 90 g
- pienas – 55 ml
- 10 g ištirpinto sviesto
- druska
- bulvė – 1 didelė
- majonezas – 2 šaukštai
- sūris – 100 g
Paruošimo eiga:
Išvirkite bulves ir jas sutrinkite, pagal skonį pasūdykite.
Iš pieno, miltų, druskos ir ištirpinto sviesto užminkykite elastingą tešlą.
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite pastovėti šaldytuve apie 1 valandą.
Tešlą iškočiokite į lakštą. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek smulkiai supjaustyto sūrio ir užtepkite bulvių košės.
Ant viršaus užtieskite tešlą ir iškočiokite kočėlu.
Kepkite tešlą iš abiejų pusių, kol taps traški.
Gero apetito!