Ši uogienė yra ne tik skani ir sveika, bet taip pat ir lengvai paruošiama. Šią uogienę aš ruošiu su rabarbarais, tačiau jūs galite ją gaminti ir vien tik iš braškių, arba įdėti abrikosų ar aviečių.
Jums reikės:
- 1 kg braškių
- 250 gramų cukraus (jei braškės saldžios, cukraus dėkite mažiau)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 2 valg. š. romo
- Šiek tiek vanilės
Kaip gaminti?
Nuplaukite braškes, nuimkite kotelius. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Sudėkite braškes ant kepimo skardos ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Išmaišykite ir pašaukite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite 20 minučių.
Įdėkite cukraus.
Kepkite toje pačioje temperatūroje dar 15 minučių.
Užpilkite romu, pabarstykite vanile ir dar 10 minučių pakepkite (braškių nemaišykite).
Paruoštas braškes sudėkite į stiklainius ir užsukite.
Apverskite stiklainius ir palikite atvėsti tamsioje vietoje.
Kepta braškių uogienė su rabarbarais
Jums reikės:
- 1,5 kg rabarbarų
- 1 kg braškių
- 0,7 kg cukraus
- Šiek tiek vanilės
Kaip gaminti?
Nulupkite rabarbarų stiebus, nupjaukite lapus ir galus.
Supjaustykite 1,5 cm pločio gabalėliais ir suberkite į didesnę kepimo skardą.
Nuplaukite braškes, perpjaukite per pusę, pabarstykite cukrumi, suberkite vanilę (galite naudoti ir vanilinį cukrų).
Pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 35 minutes.
Kepdami 3 kartus išmaišykite.
Paruoštą uogienę supilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir palikite tamsioje vietoje atvėsti.
Skanaus!