Jei neturite didelio puodo visiems stiklainiams sudėti ir nenorite uogienės virti 10 kartų, ši idėja jums tikrai patiks!
Jau daugelį metų uogienę verdu tik taip!
Naudodama šį būdą, taip verdu ir kitas uogas.
Be braškių, taip galite virti visus vaisius ir daržoves.
Jums reikės:
- Stiklainių
- Braškių
- Cukraus
- Vandens
- 1 pak. konservavimo priemonės (neprivaloma)
- 1 kg cukraus
Gaminimo eiga:
1 kg cukraus sumaišykite su konservanto pakuote.
Tai, ką iš šio mišinio nepanaudosite, atidėkite kitam konservavimui.
Nuplaukite braškes.
Vaisius nuvalykite (pašalinkite kotelius), nepjaustykite.
Sudėkite braškes į švarius stiklainius, į kiekvieną stiklainį įdėkite po 3 valgomuosius šaukštus cukraus (sumaišyto su konservavimo priemone).
Užpilkite vandeniu.
Uždarykite stiklainius (aš naudojau užsukamus dangtelius).
Sudėkite stiklainius ant kepimo skardos taip, kad jie nesiliestų.
Tada į skardą įpilkite 1 litrą vandens.
Įdėkite į šaltos orkaitės apatinę lentyną.
Nustatykite 160 laipsnių temperatūrą (kaitinimas iš apačios).
O dabar leiskite virti.
Procesas trunka apie 35-40 minučių, svarbiausia stebėti, kada stiklainiuose pasirodys burbuliukai.
Tuomet stiklainius reikia nedelsiant išimti.
Dabar stiklainius palikite atvėsti, kaip įprasta.
Pastaba:
Aš taip pat uždarau stiklainius nepridėdama jokio vandens – pernai tokiu būdu gaminau abrikosus, tik įbėriau 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir uždariau stiklainius – taip juos įdėjau į orkaitę ir gavosi skani uogienė.
Vaisiai išleis savo sultis.
Turėčiau pridurti, kad verdant kietesnius vaisius, kai pamatysite kylančius burbuliukus, palikite juos orkaitėje dar maždaug 10-15 minučių.