Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Blyneliai iš virtų bulvių: pagal šį receptą gaminu jau 50 metų, ir visai šeimai dar nepabodo!

Šis receptas akimirksniu sugrąžins jus į vaikystę.

Virtų bulvių blynai buvo patiekiami kaip garnyras prie sriubos ar tiesiog pagardinami padažu.

Kai namuose nebūdavo duonos, šie blynai puikiai pakeisdavo duoną.

Jums reikės:

  • 1000 g virtų bulvių su lupenomis
  • 150 g paprastų miltų
  • 150 g pusiau rupių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Česnako
  • Lauro lapo
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Sviesto arba aliejaus

Kaip gaminti?

Bulves geriausia virti dieną prieš.

Išvirkite klasikiniu būdu verdančiame vandenyje su žiupsneliu druskos ir lauro lapeliu.

Nusausinkite ir atvėsinkite.

Kitą dieną paruoškite paprastą bulvių tešlą.

Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.

Įberkite druskos ir pipirų.

Įdėkite džiovinto arba šviežiai trinto česnako.

Sumaišykite abiejų rūšių miltus.

Sumaišykite bulves su miltais.

Išminkykite vientisą tešlą ir susukite į vyniotinį.

Supjaustykite gabalėliais arba iškočiokite ir stikline išpjaukite atskirus paplotėlius.

Keptuvėje įkaitinkite riebalus.

Į keptuvę telpa maždaug 5 blyneliai.

Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Patiekite su kepta paukštiena, su sriuba, padažu ar be nieko, tiesiog apteptus sviestu.

Bet kuriuo atveju šie blyneliai bus tikrai labai skanūs.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---