Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Latviški obuolių blynai. Išbandykite šį receptą jau dabar

Vienas mėgstamiausių Europos desertų yra obuolių blynai. Mūsų šalyje jie nėra labai garsūs savo originaliu pavadinimu, tačiau Europoje – tikra įžymybė. Manoma, kad yra 2 šio patiekalo versijos: vokiečių ir latvių. Vokiška versija yra labiau panaši į bandelę, tačiau latviška, mūsų nuomone, labiau verta dėmesio.

blynai

Nešvaistykime laiko ir paruoškime šiuos blynus, juolab kad ingredientų jiems galima rasti beveik bet kuriame šaldytuve. Jums reikės šiek tiek pieno, kiaušinių ir obuolių.

Kalbant apie obuolius. Mūsų blynams geriausia rinktis minkštas veisles. Tada minkštimas tešlai suteiks savo skonį, o patiekalas bus turtingo aromato. Puiki proga eksperimentuoti.

blynai

Laikas pradėti ruošti mūsų blynus.

Latviški obuolių blynai

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 125 ml 20% grietinėlės
  • 75 ml pieno
  • 30 g sviesto
  • 80 g miltų
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 2 g druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių cinamono
  • 1 obuolio
  • 2 šaukštų aliejus
  • 50 g cukraus pudros
  • medaus, grietinės pagal skonį

Gaminimas:

Supilkite grietinėlę, pieną ir sviestą į nemetalinį indą ir įdėkite į mikrobangų krosnelę. Nustatykite laiką 30–40 sekundžių, o tuo tarpu kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Supilkite skystį iš mikrobangų krosnelės į gilų dubenį. Įpilkite cukraus ir trynių, energingai išmaišykite gautą masę šluotele.

blynai

Kiaušinių baltymus ir druską išplakite iki putų. Į pieno mišinį supilkite miltus ir kepimo miltelius. Švelniai sumaišykite.

Įtarkuokite obuolį tiesiai į mišinį. Dar kartą sumaišykite. Į tešlą įmaišykite kiaušinio baltymus.

blynai

Plačią keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir supilkite 4 šaukštus tešlos. Formuokite blyną ir kepkite, kol ant paviršiaus pasirodys burbuliukai. Švelniai apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių.

Paruoštus blynus apibarstykite cukraus pudra ir cinamonu. Patiekite su medumi arba grietine.

blynai

Toks skanėstas, nors iš pirmo žvilgsnio atrodo pažįstamas, namų meniu įneš naujumo. Svarbiausia ne skaičiuoti kalorijas, o mėgautis neįprastos tešlos gaminio skoniu su karšta saldžia arbata.

Šie naminiai blynai patiks visai šeimai. Skanaus.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Pirmadienio Juokų Horoskopas (Balandžio 21 d.): Meilės Bombos Laukia Trijų Zodiako Ženklų—Jaučiatės Sėkmingi, Bičiuli?

Ką visata jums šiandien suplanavo? Gaukite išskirtinį žvilgsnį į savo likimą ir priimkite artėjančias galimybes! 🌺 Detalės jūsų laukia žemiau. ♒ Vandenis (sausio 20...

Kada sėti agurkus į atvirą dirvą pavasarį 2025: Mėnulio kalendorius ir daržininkų patarimai

Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos daržuose, tačiau norint sulaukti gausaus derliaus, labai svarbu žinoti, kada sėti agurkus. Sodinimo sėkmė priklauso nuo oro sąlygų,...
---