Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Blynai su bulvėmis: skaniau už picą ir pyragus

Blynai su bulvėmis tikrai jums patiks! Svarbiausia suprasti, kad čia ne mums gerai žinomi bulviniai blynai, o kitoks patiekalas. Išbandykite!

Ingredientai:

  • kefyras – 400 ml
  • miltai – 550 g
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • virtos bulvės – 500 g
  • pienas – 50 ml
  • svogūnas – 1vnt.
  • augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • sviestas.

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su druska ir soda, supilkite šiltą kefyrą. Minkykite tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos. Į bulvių košę supilkite karštą pieną, suberkite pakepintus svogūnus ir viską išmaišykite.

Tešlą padalinkite į vienodą skaičių rutuliukų, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į nedidelį, maždaug 8-10 mm storio paplotėlį. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite įdaro, o viršuje suspauskite tešlą. Iškočiokite blyną ir dėkite į keptuvę.

Kepkite pyragėlius karštoje, sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies porą minučių iš abiejų pusių – vieną pusę po dangčiu, kitą be dangčio. Karštus blynus iš karto patepkite sviestu. Skanaus!

blynai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---