Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Blynai su bulvėmis: skaniau už picą ir pyragus

Blynai su bulvėmis tikrai jums patiks! Svarbiausia suprasti, kad čia ne mums gerai žinomi bulviniai blynai, o kitoks patiekalas. Išbandykite!

Ingredientai:

  • kefyras – 400 ml
  • miltai – 550 g
  • soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
  • virtos bulvės – 500 g
  • pienas – 50 ml
  • svogūnas – 1vnt.
  • augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • sviestas.

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Miltus sumaišykite su druska ir soda, supilkite šiltą kefyrą. Minkykite tešlą, uždenkite ją rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės spalvos. Į bulvių košę supilkite karštą pieną, suberkite pakepintus svogūnus ir viską išmaišykite.

Tešlą padalinkite į vienodą skaičių rutuliukų, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į nedidelį, maždaug 8-10 mm storio paplotėlį. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite įdaro, o viršuje suspauskite tešlą. Iškočiokite blyną ir dėkite į keptuvę.

Kepkite pyragėlius karštoje, sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies porą minučių iš abiejų pusių – vieną pusę po dangčiu, kitą be dangčio. Karštus blynus iš karto patepkite sviestu. Skanaus!

blynai

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Apple kreipėsi į „iPhone“ naudotojus su skubiu pranešimu

Apple aptiko kritines saugumo spragas iOS ir macOS sistemose. Apple ragina milijonus naudotojų nedelsiant atnaujinti savo įrenginius dėl dviejų pavojingų nulinės dienos pažeidžiamumų (angl....

Ką daryti, kad verdant kiaušiniai neįtrūktų?

Nors gali pasirodyti, kad kiaušinių virimas – tai bene paprasčiausias darbas virtuvėje, dažnas sutiks, jog šiame procese pasitaiko nesėkmių. Viena dažniausių problemų – įtrūkę...
---