Penktadienis, 18 balandžio, 2025

Naujausi

Šie blyneliai patiks bet kuriam smaguriui! Jie bus dar skanesni, jei žinosite keletą gudrybių!

Kai ant stalo atsiranda blynai, jie visiems sukelia šypseną, nes šis populiarus patiekalas skanus ir saldus, ir sūrus.

Štai kodėl jis yra beveik kiekvienos šeimos valgiaraštyje.

Nors blynai atrodo gana paprastas patiekalas, kuriam nereikia jokių išskirtinių žinių, bet mes norime su jumis pasidalinti keliomis gudrybėmis, kurios padės juos padaryti dar skanesniais!

Išbandykite šį puikų receptą, ir jūsų blynai bus patys geriausi!

Tobuli blyneliai turi būti ploni, skanūs ir minkšti, kad juos būtų lengva pripildyti mėgstamu įdaru ir patiekti.

Pagrindinė taisyklė, ruošiant tešlą

Daugelis žmonių, gamindami blynus, vadovaujasi taisykle, kad tereikia sudėti visus ingredientus į dubenį ir sumaišyti.

Deja, šis metodas turi keletą trūkumų, kurių reikia vengti.

Labai svarbu tinkama eiga sudėti ingredientus.

Jei viską sumaišysite iš karto, miltai sulips į gumulėlius, todėl susidarys gumuliukų, o blynai nebus švelnios ir kompaktiškos konsistencijos.

Dauguma žmonių su blynų tešla elgiasi kaip su įprasta kepimo tešla, t. y. skystus ingredientus supila į dubenyje jau esančius sausus ingredientus.

Tačiau iš tikrųjų turėtumėte elgtis šiek tiek kitaip.

Be to, reikėtų vengti kepti blynus per dideliame kiekyje aliejaus, nes tokiu atveju jie būna labai sunkūs ir be reikalo per daug riebūs.

Nuosekli gaminimo eiga

Pirmiausia į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir vandenį (geriausiai gazuotą vandenį, kuris blynams suteiks papildomo purumo).

Maišykite šiuos ingredientus, kol jie visiškai tarpusavyje susimaišys.

Miltus galite berti palaipsniui, tačiau juos reikia prieš tai persijoti.

Taip gausite tešlą be jokių gumulėlių.

Taip pat verta įberti žiupsnelį druskos.

Į tešlą reikėtų įpilti truputį augalinio aliejaus, nes tada galėsite blynus tiesiog kepti ant sausos keptuvės ir jie neprilips.

Palikite blynų tešlą 30 minučių pastovėti.

Po to įkaitinkite keptuvę ir tolygiai supilkite tešlą ant keptuvės paviršiaus.

Trumpai apkepkite iš abiejų pusių, saugokite, kad nesudegtų.

Dabar reikia tik ant blynų uždėti mėgstamo įdaro – varškės, uogienės ar šokolado ir susukti.

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Apple kreipėsi į „iPhone“ naudotojus su skubiu pranešimu

Apple aptiko kritines saugumo spragas iOS ir macOS sistemose. Apple ragina milijonus naudotojų nedelsiant atnaujinti savo įrenginius dėl dviejų pavojingų nulinės dienos pažeidžiamumų (angl....

Ką daryti, kad verdant kiaušiniai neįtrūktų?

Nors gali pasirodyti, kad kiaušinių virimas – tai bene paprasčiausias darbas virtuvėje, dažnas sutiks, jog šiame procese pasitaiko nesėkmių. Viena dažniausių problemų – įtrūkę...
---