Ne kiekviena šeimininkė mėgsta kepti desertus, nes dažniausiai tai gana daug darbo ir laiko reikalaujantis procesas. Vis dėlto, tam tikrų desertų ruošimas tikrai nereikalauja daug laiko ir pastangų: mūsų redaktoriai kviečia pasigaminti saldų vyniotinį su įvairiais įdarais!
Šiam naminiam vyniotiniui paruošti prireiks ne daugiau kaip 10–15 minučių, nes biskvitas iškepa itin greitai. Šis desertas tikrai patiks visai šeimai!
Jums reikės:
- 0,5 arb. š. cukraus
- 3 kiaušinių
- 1 valg. š. miltų
- 2 valg. š. medaus
- 1 arb. š. sodos
- 1 arb. š. acto
- grietinėlės įdarui (galima rinktis ir kitą įdarą)
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų.
Išplakite kiaušinius ir įdėkite medaus.
Sodą nugesinkite actu ir supilkite į tešlą. Išplakite mikseriu. Tešla jau paruošta!
Naudokite maždaug 40×40 cm dydžio kepimo skardą, kurią išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Mums reikia, kad biskvitas būtų gana plonas (2-3 cm aukščio). Tešlą dėkite ant popieriaus, tolygiai paskirstydami per visą paviršių. Pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 5-7 minutes.
Išimkite kepinį iš orkaitės ir nedelsdami uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Vieną pyrago pusę aptepkite pasirinktu įdaru ir susukite vyniotinį. Šis desertas bus skanus su bet kokiu įdaru!
Nesivaržykite eksperimentuoti su šiuo receptu. Pabandykite į tešlą įdėti kakavos: tuomet vyniotinio skonis įgaus naujų, įdomių šokoladinių natų. Taip pat galite papuošti vyniotinį glazūra ir pabarstukais. Viskas priklauso tik nuo jūsų pačių vaizduotės! Nudžiuginkite savo šeimos narius šiuo nuostabaus skonio desertu. Sėkmės!