Rekomenduojame pabandyti paruošti šį nuostabų, kvapnų ir lengvai pagaminamą saldų vyniotinį. Jį tikrai suvalgysite greičiau, nei jis atvės – štai toks yra jo neapsakomas skonis!
Skanus vyniotinis iš „YouTube“ kanalo, kuriam reikės tik kelių įprastų ingredientų.
Jums reikės:
Stiklinės tūris = 200 ml
Mažos stiklinės tūris = 100 ml
- 6 obuolių
- 1 stiklinės cukraus
- 1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono
Tešlai:
- 3 kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus
- 1 nedidelės stiklinės šilto pieno
- 1½ stiklinės paprastų miltų
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia gerai nuplaukite obuolius, nulupkite ir sutarkuokite į lėkštę.
Suberkite juos į keptuvę.
Taip pat įberkite cukraus bei cinamono (pagal skonį galite įberti smulkintų graikinių riešutų), išmaišykite ir perkelkite keptuvę ant viryklės.
Kai obuoliai suminkštės ir išleis sultis, supilkite masę į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Tolygiai paskirstykite juos ant viso paviršiaus, kad susidarytų plonas sluoksnis.
Dabar pasiruoškite tešlą.
Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite elektriniu mikseriu dideliu greičiu, kol masė taps tirštos konsistencijos.
Tada supilkite šiltą pieną, miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir vėl plakite, kol gausis vientisa tešla.
Supilkite tešlą ant obuolių mišinio į kepimo skardą ir gerai paskirstykite po visą paviršių.
Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę ir kepkite 20 minučių (kepimo trukmė priklauso nuo kiekvienos orkaitės ypatybių).
Išėmę iš orkaitės, tešlos viršų uždenkite kepimo popieriumi, apverskite skardą aukštyn kojomis ir išimkite biskvitą.
Nuimkite popierių nuo viršaus ir palaipsniui pradėkite sukti, kad susidarytų vyniotinis.
Kai atvės, apibarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: