Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Tiesiog išimkite iš orkaitės, susukite, ir desertas paruoštas! Lengviausias vyniotinio receptas!

Paruoškite purų vyniotinį, kuris puikiai tiks pusryčiams ar vakarui prie arbatos su artimaisiais. Jūsų vaikai kasdien prašys jūsų paruošti šią saldžią pagundą!

Pasigaminkite skanų biskvitinį vyniotinį pagal šį paprastą receptą!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 5 kiaušinių
  • 80 g cukraus pudros
  • 80 g miltų
  • 20 g kakavos miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų karšto vandens
  • kiaušinio trynio

Įdarui:

  • 400 g varškės (5 % riebumo)
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 100 g cukraus pudros
  • 3 šaukštų grietinės (arba natūralaus jogurto)
  • 40 g kukurūzų krakmolo

Gaminimo eiga:

Į didelį dubenį sudėkite varškę, vanilinį cukrų, cukrų, grietinėlę, kukurūzų krakmolą ir viską plakite elektriniu maišytuvu, kol gausite kreminę masę.

Patarimas: jei neturite maišytuvo, galite nusipirkti minkšto sūrelio ir sumaišyti jį šluotele kartu su kitais ingredientais.

Sudėkite masę ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstykite mentele.

Atskirtus baltymus sudėkite į didelį dubenį ir plakite vidutiniu greičiu mikseriu, kol susidarys standžios putos.

Padidinkite maišytuvo greitį ir palaipsniui suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, maišykite tol, kol gausite tvirtą, elastingą masę.

Tada į mišinį sudėkite kiaušinio trynį ir plakite toliau.

Į kitą dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.

Pusę sauso mišinio persijokite į dubenį ir lengvai išmaišykite šakute iki vientisos masės.

Tada įpilkite šaukštą šilto vandens ir toliau maišykite.

Tada persijokite ir sudėkite kitą sauso mišinio dalį, įpilkite šaukštą vandens ir vėl gerai išmaišykite.

Paruoštą tešlą perkelkite ant kepimo skardos su įdaru, tolygiai paskirstykite ir pašaukite į orkaitę, kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje.

Išėmę iš orkaitės, tešlą apverskite žemyn ant kepimo popieriaus ir atsargiai nuo viršaus nuimkite popierių.

Suvyniokite biskvitą į ritinį, tada suvyniokite į popierių ir palikite atvėsti.

Atvėsusį vyniotinį apibarstykite cukraus pudra, supjaustykite griežinėliais ir patiekite.

Kad vyniotinis neišdžiūtų, laikykite jį suvyniotą į kepimo popierių arba uždarame inde.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---