Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Biskvitinis varškės pyragas: niekas negalės jam atsispirti!

Tai – labai skanus ir greitai paruošiamas desertas, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti.

Būtinai išbandykite!

Jums reikės:

Tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 1 stiklinės drungno pieno
  • 1/2 stiklinės aliejaus
  • 1 pakuotės vanilinio cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 1 pakuotės kepimo miltelių
  • 2 valg. š. kakavos

Kremui:

  • 500 ml pieno
  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 2 pakuočių vanilinio pudingo
  • sviesto
  • 500 gramų minkštos varškės

Punšui:

  • 100 ml vandens
  • 2-3 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 50 ml romo

Taip pat reikės:

  • Sausainių
  • Plaktos grietinėlės
  • Šokolado (papuošimui)

Kaip gaminti?

Pirmiausia įmuškite tris kiaušinius.

Suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.

Viską gerai išplakite, pamažu pilkite aliejų, o po to – pieną (pakaitomis su miltais, į kuriuos įmaišykite kepimo miltelius ir kakavą).

Tešlą supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą didelę lakštinę formą su kraštais.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių (patikrinkite, ar tešla iškepusi).

Paruoškite kremą.

Dideliame puode užvirkite 500 ml pieno, suberkite stiklinę granuliuoto cukraus ir dvi pakuotes vanilinio pudingo, kad susidarytų tiršta košė. Įmaišykite minkštą sviestą ir išplakite mikseriu.

Įdėkite 500 g minkštos varškės, sumaišykite iki vientisos masės.

Atvėsusią iškeptą tešlą tolygiai paskirstykite kremu.

Punše pamirkytus sausainius išdėliokite vieną šalia kito ir įspauskite į kremą.

Aptepkite plakta grietinėle.

Papuoškite šokoladu.

Padėkite į šaldytuvą.

Kitą dieną supjaustykite ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---