Šeštadienis, 11 sausio, 2025

Naujausi

Puikaus pyrago, kurį dar vadiname „Septyni“, receptas. Tobulas savaitgalio desertas!

Itin kreminis ir skanus pyragas, kuris patiks iš pirmo kąsnio! Rojus jūsų skonio receptoriams.

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 7 kiaušinių baltymų
  • 7 šaukštų cukraus
  • 7 šaukštų paprastų arba pusiau rupių miltų
  • 3 šaukštų šilto vandens

Biskvito sulaistymui:

  • 100 ml pieno
  • šiek tiek romo

Kremui:

  • 7 kiaušinių trynių
  • 7 šaukštų cukraus
  • 6 šaukštų paprastų miltų
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 800 ml pieno
  • 250 g margarino
  • 1 pakelio plaktos grietinėlės
  • 50 g šokolado

Gaminimo eiga:

Paruoškite biskvitą:

Išplakite 7 kiaušinių baltymus ir palaipsniui įmaišykite cukrų, miltus ir vandenį.

Paskirstykite tešlą į aliejumi išteptą skardą.

Kepkite 160°C temperatūroje, kol biskvitas taps auksinės spalvos (apie 25 minutes).

Palikite atvėsti.

Kai biskvitas atvės, dantų krapštuku jį subadykite ir suvilgykite pieno ir romo mišiniu.

Paimkite 100 ml pieno ir nedaug romo, ir tiesiog išmaišykite.

Paruoškite kremą:

Kiaušinių trynius, miltus, cukrų, krakmolą ir 100 ml pieno gerai išmaišykite.

Supilkite mišinį į 700 ml karšto pieno ir virkite 5 minutes.

Leiskite kremui atvėsti.

Kai kremas bus šaltas, įdėkite margarino ir gerai išplakite.

Paruoštą kremą užtepkite ant biskvito.

Paruoškite plaktą grietinėlę pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus ir užtepkite ant pyrago.

Tuomet smulkiai sutarkuokite šokoladą ir papuoškite!

Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---