Pirmadienis, 21 balandžio, 2025

Naujausi

Beprotiškai gardus aguonų pyragas. Pradžiuginkite savo artimuosius!

Aguonų pyragas yra neįtikėtinai skanus desertas, kuris nustebins net išrankiausius svečius. 

Ingredientai:

Sviestas – 50 gramų;

Cukrus – 75 gramai;

Kiaušiniai – 2 vienetai;

Aguonos – 80 gramų;

Miltai apibarstymui;

Aliejus.

Glazūrai:

Cukraus pudra – 100 gramų;

Verdančio vandens 2 valgomieji šaukštai;

Citrinos sulčių 1 valgomasis šaukštas.

Gaminimas:

Sumaišykite 50 gramų suminkštinto sviesto ir 50 gramų cukraus. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius pilkite į sviesto ir cukraus mišinį. Viską plakite mikseriu, kol sutirštės.

Tuomet į mišinį supilkite aguonų sėklas ir gerai išmaišykite. Išplakite kiaušinio baltymus iki putų, tada įpilkite 25 gramus cukraus ir vėl išplakite. Įmaišykite išplaktus baltymus į mišinį ir išmaišykite. Kepimo formą sutepkite aliejumi ir apibarstykite miltais. Supilkite mišinį į formelę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių.

Pyrago glazūrai sumaišykite 100 gramų cukraus pudros su 2 valgomaisiais šaukštais verdančio vandens ir šaukštu citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite. Iškepusį pyragą aptepkite glazūrą ir patiekite.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Saldus derlius savo rankomis: išsamus aviečių auginimo vadovas

Avietės – vienos populiariausių ir gardžiausių uogų, kurias nesunku užsiauginti savo sode ar net balkone. Šios daugiametės uogakrūmės ne tik džiugina saldžiais vaisiais, bet...

Norite mesti rūkyti? Įvardijo paprastą, veiksmingą būdą

Nikotino priklausomybė yra rimta problema, prilygstanti priklausomybei nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Vis dėlto, pasak gydytojo narkologo ir psichiatro Jevhen Skrypnyk, jos atsikratyti...
---