Šį desertą paruošite be miltų!
Bananų vyniotinį ruošiu šeimos šventėms ir draugų susibūrimams: šis desertas nuo stalo visada dingsta pirmas.
Paruošti desertą yra labai paprasta. Nepažįstu nė vieno žmogaus, kuriam nepatiktų šis desertas.
Jums reikės:
- 5 kiaušinių
- 5 valg. š. cukraus
- 5 valg. š. maltų riešutų
Kremui:
Du kremo variantai:
1.
- 700 ml pieno
- 3 valg. š. medaus (arba 5 valg. š. granuliuoto cukraus)
- 2 pakuočių šokoladinio pudingo
- 250 g sviesto
- 1 arb. š. vanilės kvapiosios medžiagos (arba pakelio vanilinio cukraus)
2.
- 1 pakelio vanilino pudingo
- 400 ml pieno
- 1 pakuotės grietinėlės
- 250 g maskarponės
- Cukraus (pagal skonį)
Taip pat reikės:
- 4 bananų
- Plaktos grietinėlės (nebūtina)
- Šokolado drožlių (nebūtina
- Smulkintų riešutų (nebūtina)
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų.
Įmaišykite smulkintus riešutus. Taip pat galite įmaišyti šiek tiek kakavos.
Paruoštą tešlą sluoksniuokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.
Iškepusią tešlą susukite ir atvėsinkite.
Kremo variantas Nr. 1: iš pieno, pudingo miltelių ir cukraus (arba medaus) išvirkite tirštą pudingą.
Leiskite atvėsti ir įmaišykite išplaktą sviestą.
Kremo variantas Nr. 2: išplakite pieną su pudingo milteliais.
Grietinėlę sumaišykite su maskarpone ir pagal skonį pasaldinkite. Sumaišykite su pieno ir pudingo mišiniu.
Ant atvėsusios tešlos sluoksniuokite kremą, o ant kraštų išdėliokite nesmulkintus bananus.
Tešlą šiek tiek paspauskite, o galus užlenkite ir užspauskite.
Pyrago viršų galite papuošti plakta grietinėle, šokolado drožlėmis, riešutais ar bananų griežinėliais.
Skanaus!