Nuostabus baklažanų pyragas – tokio tikrai dar nesate gaminę! Tai nepaprastai skanus, sotus ir paprastas kepinys – tešlos nereikės minkyti rankomis. Išbandykite tai jau šiandien!
Įdaro ingredientai:
- 2 baklažanai;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 svogūnas;
- Druska ir pipirai pagal skonį;
- Petražolės (neprivaloma);
- 125 g sūrio;
- Kepimui skirtas aliejus.
Tešlai reikės:
- 3 kiaušinių;
- 125 ml natūralaus jogurto;
- 20 ml augalinio aliejaus;
- 250 g miltų;
- 150 ml vandens;
- 10 g kepimo miltelių;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką, ir po poros minučių sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus baklažanus su odele. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Dubenyje suplakite kiaušinius, supilkite jogurtą ir aliejų bei vandenį, suberkite druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plakikliu. Supilkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Gausite skystą tešlą, kurią galima bus lengvai paskirstyti.
Kepimo skardos dugną išklokite kepimo popieriumi. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Supilkite pusę tešlos.
Ant viršaus sudėkite baklažanus ir sūrį. Sūris gali būti bet koks. Šiam receptui buvo naudojama mocarela. Ant viršaus pabarstykite smulkiai supjaustytų žolelių (neprivaloma).
Pyragą užpilkite likusia tešla. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite, kol tešla visiškai iškeps (apie 40-45 minutes).
Pagamintas pyragas bus nepaprastai skanus, sotus, švelnus ir neįprasto skonio – pabandykite jį pagaminti bent kartą! Skanaus!