Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Baklažanai itališkai: lengva ir paprasta paruošti restorano vertą patiekalą

Ingredientai

  • dideli baklažanai – 3 vnt.
  • pomidorai – 2 dideli ar 4 maži
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • bazilikas – keli lapeliai papuošti
  • parmezanas (arba kitas sūris) – 70 gramų
  • česnakas – 1 skiltelė
  • augalinis aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai – pagal skonį

Gaminimo eiga

Baklažaną perpjaukite pusiau, vidurį išimkite peiliu ir susmulkinkite. Pasūdykite ir palikite, kad išleistų drėgmę. Baklažanų laivelius ištepkite aliejumi ir kepkite 160°C temperatūroje apie 20 min.

Įdarui nuluptus pomidorus supjaustykite kubeliais, suberkite smulkintą baziliką. Kiaušinius išplakite šakute. Susmulkintą česnaką pakepinkite, tada sudėkite į pomidorus.

Išimtą baklažanų minkštimą gerai nuplaukite ir nuspauskite, kad neliktų druskos ir drėgmės. Tada kepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Naudokite kuo mažiau aliejaus, nes baklažanai jį itin geria.

Sudėkite pomidorus ir pakepinkite dar porą minučių. Tada supilkite kiaušinius, išmaišykite ir virkite, kol kiaušinių masė sutirštės.

Baklažanų laivelius išimkite iš orkaitės, sudėkite paruoštą įdarą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180°C temperatūroje dar 5 minutes su grilio funkcija iš viršaus, kad apskrustų.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---