Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

Baklažanai su pupelėmis, žiemą tai bus mėgstamiausias patiekalas!

Siūlome jums pabandyti virti baklažanus su pupelėmis žiemai- skanus ir patogus sezoninių daržovių išsaugojimas.

Jums reikės:

baklažanai – 2 kg

morkos – 0,5 kg

saldieji pipirai – 0,5 kg

česnakai – 200 g.

pomidorai – 1,5 kg.

druska – 2 šaukštai

cukrus – 0,5 st. (stiklinė 250 ml)

actas 9% – 100 ml

Augalinis aliejus – 350 ml

pupelės – 500 gr

Gaminimas:

Pupeles per naktį pamirkykite šaltame vandenyje, ryte nuplaukite ir išvirkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite.

Nulupti česnaką ir pomidorus, sumalkite per mėsmalę. Rupia tarka sutarkuokite morkas. Pipirus supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite baklažaną.

Pomidorus su česnaku supilkite į didelį puodą, leiskite šiek tiek užvirti ir įpilkite druskos, cukraus, acto ir augalinio aliejaus. Maišykite, kol druska ir cukrus ištirps.

Kai mišinys užvirs, supilkite likusius ingredientus: morkas, paprikas ir baklažanus. Kai užvirs, dar troškinkite 30 minučių.

Po to suberkite virtas pupeles ir leiskite virti dar 20 minučių.

Po to viską išdėstykite į paruoštus stiklainius, uždarykite dangtelius, apvyniokite šiltai ir laikykite, kol visiškai atvės.

Mėgaukitės maistu, virtu su meile ir valgykite žiemą su didžiuliu malonumu!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---