Toks tarsi elementarus patiekalas, kaip baklažanai su česnakais, taip pat turi savo virimo paslaptis.

Sudėtis:
- 4 ilgi baklažanai;
- viena česnako galvutė;
- petražolių sauja;
- 100 ml alyvuogių aliejaus,
- druska, pipirai pagal skonį,
- petražolės, dekoravimui.
Ruošimas:
-
Nuplautus ir nusausintus baklažanus supjaustykite riekutėmis arba juostomis, babarstykite druska ir palikite pastovėti 20 min., kad nebūtų kartūs. Tada nuplaukite.
-
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
-
Padažui keptuvėje arba puode sumaišykite čili padažą, šaukštą aliejaus ir sultis, užvirinkite, sudėkite smulkintą česnaką.
-
Sudėkite baklažanus, pakaitinkite ant nestiprios ugnies 2-3 minutes ir patiekite, pabarstę smulkintais žalumynais.
-
Šį patiekalą įvertins net ir tie, kam baklažanai nelabai patinka.

Esu Jovita, viena iš Hitas.lt straipsnių autorių. Jau nuo mažens mėgstu gaminti ir džiaugiuosi, kad mama leido eksperimentuoti virtuvėje. Mėgstamiausi patiekalai, be abejonės, desertai. Taip pat mėgstu „suktis” namuose, tad skaitytojams stengiuosi pateikti ne tik įdomių receptų, bet ir naudingų patarimų namų ruošoje.