Sekmadienis, 20 balandžio, 2025

Naujausi

Avižinių dribsnių pyragas su traškia aukso spalvos plutele

Pyragas labai greitai ir lengvai pagaminamas, puikiai tinka kaip skanumynas prie arbatos.

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 150 g
  • Avižiniai dribsniai – 100 g
  • Cukrus – 80 g
  • Druska – ⅓ šaukštelio
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • Sviestas – 100 g (+30 g trupiniams)

Įdarui:

  • Grietinė – 400 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 120 g

Paruošimo eiga:

  1. Pasiruoškite produktus pyragui gaminti. Prieš tai įdėkite sviestą į šaldiklį, kad jis sustingtų.
  2. Sumaišykite persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų ir vidutinio rupumo avižinius dribsnius.
  3. Į mišinį su stambia trintuve įtarkuokite sviestą.
  4. Imkite maišyti rankomis, smulkindami sviesto gabalėlius. Mišinys turi būti smulkių trupinių pavidalo.
  5. Kiaušinius, grietinę ir cukrų išplakite elektriniu maišytuvu iki skystos ir vientisos masės.
  6. Į riebalais išteptą formą supilkite šiek tiek sausos tešlos, tada ant jos užpilkite grietinės įdarą.
  7. Keletą kartų pakartokite sluoksniavimą pakaitomis. Viršutinis sluoksnis turi būti iš sausos tešlos.
  8. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sviesto (30 g).
  9. Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 minutes, kol pagels.
  10. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Gero apetito!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Istorikė papasakojo, ką valgė Jėzus Kristus

Ar kada nors susimąstei, ką valgė Jėzus Kristus savo kasdienybėje? Nors daugelis žino apie simbolinius produktus, tokius kaip nerauginta duona ir vynas per Paskutinę...

Šie du produktai mažina kraujospūdį efektyviau nei atsisakymas druskos

Druskos ribojimas jau seniai laikomas pagrindiniu būdu sumažinti arterinį kraujospūdį. Tačiau nauji tyrimai rodo, kad kai kurie produktai gali būti dar efektyvesni ir juos...
---