Pyragas labai greitai ir lengvai pagaminamas, puikiai tinka kaip skanumynas prie arbatos.
Sudedamosios dalys:
- Miltai – 150 g
- Avižiniai dribsniai – 100 g
- Cukrus – 80 g
- Druska – ⅓ šaukštelio
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
- Sviestas – 100 g (+30 g trupiniams)
Įdarui:
- Grietinė – 400 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 120 g
Paruošimo eiga:
- Pasiruoškite produktus pyragui gaminti. Prieš tai įdėkite sviestą į šaldiklį, kad jis sustingtų.
- Sumaišykite persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų ir vidutinio rupumo avižinius dribsnius.
- Į mišinį su stambia trintuve įtarkuokite sviestą.
- Imkite maišyti rankomis, smulkindami sviesto gabalėlius. Mišinys turi būti smulkių trupinių pavidalo.
- Kiaušinius, grietinę ir cukrų išplakite elektriniu maišytuvu iki skystos ir vientisos masės.
- Į riebalais išteptą formą supilkite šiek tiek sausos tešlos, tada ant jos užpilkite grietinės įdarą.
- Keletą kartų pakartokite sluoksniavimą pakaitomis. Viršutinis sluoksnis turi būti iš sausos tešlos.
- Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sviesto (30 g).
- Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 minutes, kol pagels.
- Paruoštą pyragą atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Gero apetito!