Klasikinė aviečių uogienė – tiesiog Dievo dovana šaltuoju metų laiku. Aviečių uogienė yra saldi, aromatinga, ir tinkanti praktiškai prie visko. Iš uogienės galima pasigaminti karštą gėrimą, iškepti pyragą, ar tiesiog uogiene pagardinti blynus.
Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti neįprasto skonio aviečių uogienę. Tereikės į uogienę įdėti bananų, ir tai suteiks tiesiog nepaprastą skonį.
Avietė – kaprizinga uoga, todėl verdant uogienę svarbu laikytis tam tikrų taisyklių. Šias uogas geriausia virti su mėtomis, melisomis ar bazilikais, taip pat galima įdėti šiek tiek obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių ar bananų. Avietės „nedraugauja“ su braškėmis ir serbentais. Šios uogos užgoš net ir labai stiprų aviečių skonį.
Aviečių uogienė su bananais išsilaiko ganėtinai ilgai. Bananuose yra kalio, magnio, vitamino C, geležies, vitamino E ir, žinoma, laimės hormono serotonino.
Jums reikės:
- 1 kg šviežių aviečių
- 250 g bananų minkštimo
- 800 g cukraus
- 1 arb. š. citrinos rūgšties arba vienos citrinos sulčių
Jei norite gaminti uogienę iš šaldytų aviečių, prieš gamindami atšildykite jas iki kambario temperatūros ir nupilkite skysčio perteklių. Jei avietės prarado skonį, virimo pabaigoje įpilkite vanilino ir konjako (1 kg uogų skaičiuokite 30 ml konjako).
Kaip gaminti?
Sudėkite avietes į puodą storu dugnu. Uogas sutrinkite trintuvu.
Smulkiai supjaustykite bananus (pusžiedžiais arba ketvirčiais) ir suberkite į uogas.
Į uogų tyrę supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad neprisviltų.
Uogienę užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Užvirus dar 10-20 minučių virkite pamaišydami ir pašalinkite susidariusias putas. Jei norite tirštesnės uogienės, virkite 30–40 minučių, arba į uogienę įpilkite pektino (1 kg uogienės skaičiuokite 12-15 g).
Paruoštą uogienę supilstykite į sausus sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palaikykite, kol visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.