Kas gali būti skaniau už aviečių uogienę, patiekiamą su arbata atšiaurų žiemos vakarą? Šio skanėsto aromatas ir skonis tokią dieną tikrai primins šiltą vasaros dieną. Tačiau kaip virti uogienę, kad ji išlaikytų savo ryškų skonį ir aromatą? Yra keturi būdai, kaip tai padaryti.
Kaip pasigaminti nepakartojamo skonio aviečių uogienę?
Patyrusios šeimininkės rekomenduoja uogų ilgai neplauti ir nemirkyti vandenyje, nes uogos gali jį greitai įsisavinti. Tokiu atveju jos praras savo formą ir skonį.
Taip pat turėtumėte prisiminti, kad avietes geriausia virti plačiame inde. Be to, joms nereikia aukštos virimo temperatūros. Reikia žinoti, kad intensyvus virimas turi neigiamos įtakos šio skanėsto skoniui ir kvapui.
Dar viena maisto gaminimo taisyklė – aviečių negalima virti per daug ilgai. Iš karto po virimo reikia pašalinti putas ir išjungti ugnį. Kai uogos atvės, procedūrą reikia pakartoti. Procedūrą pakanka pakartoti du kartus, kad uogos išlaikytų savo formą, bet būtų saldžios. Retkarčiais reikėtų įberti šiek tiek cukraus.
Paskutinė svarbi gudrybė – laikytis visų uogų ir cukraus proporcijų. Neįpilkite per daug vandens.
Kai kurie virtuvės šefai pataria 3 kg uogų per naktį palaikyti užpylus cukrumi. Tokiam uogų kiekiui reikės 1,5 kg šio biraus produkto. Per tą laiką avietės išleis savo sultis, kurių užteks jų virimui. Uogienės nereikia dažnai maišyti.