Jei norite, kad aviečių uogienė būtų paruošiama pakankamai greitai, ir joje būtų išsaugomas kuo didesnis vitaminų ir kitų naudingų medžiagų kiekis, tiesiog privalote išbandyti šį receptą.
Jums reikės:
- 7 stiklinių aviečių
- 3 stiklinių vandens
- 9 stiklinių cukraus
Kaip gaminti?
Pirmiausia reikia išrūšiuoti avietes. Tinka tik prinokusios sveikos uogos.
Nuplaukite avietes. Į puodą įpilkite vandens, suberkite uogas ir užvirinkite. Kai vanduo bus užviręs, suberkite 3 stiklines cukraus.
Maišydami užvirinkite. Avietes pavirkite tris minutes ir suberkite likusį cukrų. Virkite dar tris minutes ant silpnos ugnies.
Supilstykite į sterilizuotus stiklainius. Palikite atvėsti ir užsukite dangtelius.
Paruoštą uogienę laikykite rūsyje.
Šis receptas gali būti pritaikomas ruošiant ir kitų uogų uogienę ar obuolienę.
Pamokėlė vaizdo įraše: