Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Švelnus aviečių pyragas: gaminu iš šaldytų uogų ištisus metus

Prabangus desertas!

Ingredientai:

Tešlai:

miltai – 170 g
kepimo milteliai – 1/2 pakelio
grietinė – 2 valgomieji šaukštai
sviestas – 100 g

Įdarui ir užpilui:

avietės (šviežios arba šaldytos) – 500 g
vanilinas pagal skonį
kiaušinis – 1 vnt.
cukrus – 200 g
grietinė – 200 g
miltai – 2 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

  1. Pirmiausia paruošiame tešlą. Kambario temperatūros grietinę ir sviestą plakite mikseriu. Tada suberkite miltus ir kepimo miltelius ir minkykite tešlą iki vientisos masės.
  2. Tešlą dedame į formą, paskirstome per visą dugno plotą ir ant kraštų, formuojame aukštus šonus.
  3. Ant viršaus užberkite aviečių (neatšildykite).
  4. Užpilui sumaišykite kiaušinį, cukrų, grietinę ir miltus. Supilkite įdarą ant aviečių.
  5. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie  30 min.
  6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir išimkite iš formos.

Malonaus arbatos gėrimo!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---