Čili troškinys – sotus patiekalas ne tik sušildys, bet ir pamaitins visą šeimą ar draugų būrį.
Nesvarbu, ar esate patyręs kulinaras, ar tik pradedate savo virtuvės nuotykius, šis paprastas ir universalus receptas leis jums be didelių pastangų pasigaminti tikrą skanumyną.
Aštrus čili troškinys
Leiskitės į skonių kelionę ir atraskite, kaip vos keli paprasti ingredientai gali virsti aromatingu ir širdį džiuginančiu troškiniu.
Ingredientai:
- 500 g maltos jautienos (arba kiaulienos, kalakutienos)
- 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2-3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1-2 šaukštai aliejaus
- Šaukštai čili miltelių (pagal skonį)
- 1 šaukštelis malto kumino
- ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
- ½ šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių (nebūtinai)
- 1 skardinė (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
- Skardinė (400 g) raudonųjų pupelių, nuplautų ir nusausintų
- 1 skardinė (400 g) pupelių „pinto“ arba juodųjų pupelių (nebūtinai), nuplautų ir nusausintų
- 1 puodelis jautienos sultinio (arba vandens)
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios kalendros arba svogūnų laiškai patiekimui (nebūtinai)
- Grietinė, tarkuotas sūris arba tortilijų traškučiai patiekimui (nebūtinai)
Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti
Gaminimas:- Dideliame puode arba troškintuve ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji paruduos. Išmaišykite, kad susmulkintumėte didelius gabalus.
- Sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps permatomas, apie 5 minutes.
- Sudėkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar 1 minutę, kol pasklis kvapas.
- Į puodą suberkite čili miltelius, kuminą, raudonėlį ir paprikos miltelius (jei naudojate). Kepkite maišydami apie 1 minutę, kad prieskoniai atsiskleistų.
- Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus su visomis sultimis. Įmaišykite raudonųjų pupelių ir, jei naudojate, kitų pupelių rūšių.
- Įpilkite jautienos sultinio (arba vandens). Užvirkite.
- Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite ir troškinkite mažiausiai 30 minučių, o geriausia – 1-2 valandas, kad skoniai susimaišytų. Kartais pamaišykite.
- Prieš patiekdami, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Jei troškinys atrodo per tirštas, įpilkite šiek tiek daugiau sultinio arba vandens.
- Patiekite karštą, papuoštą šviežia kalendra arba svogūnų laiškais. Jei norite, patiekite su šaukštu grietinės, tarkuotu sūriu ir tortilijų traškučiais.
Patarimai
Norėdami dar sodresnio ir dūminio skonio, galite prieš dėdami į troškinį, keptuvėje pakepinti šiek tiek smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės arba chorizo dešros.
Taip pat, jei mėgstate aštrumą, galite į troškinį įdėti smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos arba žiupsnelį kajeno pipirų. Kitas būdas praturtinti skonį – įdėti šaukštą kakavos miltelių arba gabalėlį juodojo šokolado troškinimo pabaigoje.
Tai suteiks gilumo ir subtilaus kartumo.
Šaltinis: https://www.rbc.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Sveiki, esu Kamilė, Hitas.lt straipsnių autorė. Aistra maisto gamybai, namų jaukumui ir asmeninei gerovei mane įkvepia dalintis atradimais – receptais ir patarimais apie meilę sau – su jumis, mieli skaitytojai.