Šeštadienis, 19 balandžio, 2025

Naujausi

Ar jau ragavote blynus iš kefyro tešlos? Jei ne, tai pats metas juos išbandyti!

Skanius blynus mėgsta vaikai, tėvai ir seneliai! Tai – puikus užkandis prie kakavos, kavos ar arbatos puodelio pusryčiams, popietiniam užkandžiui ar net vakarienei.

Siūlome išsikepti minkštų ir sočių blynų iš kefyro tešlos!

Sudėtis:

500 ml kefyro

Sveikata-kefyras.jpg" alt="" width="900" height="682" />

3 kiaušiniai

cukraus pagal skonį

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis sodos

1,5 puodelio miltų, galima ir šiek tiek daugiau

Patikrink produktų akcijas - akcijuleidinys.lt! Peržiųrėti

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų. Jei norite, kad blynai būtų saldūs, įdėkite 4–5 šaukštus cukraus, jei kaip užkandis, pakanka 1 šaukšto. Cukrų ir kiaušinius plakite maišytuvu arba tiesiog gerai išmaišykite.

Supilkite kefyrą. Tinka ir rūgštus pienas, svarbiausia, kad jis nebūtų kartokas.

Į tešlą supilkite sodą ir nedelsdami gerai išmaišykite. Tešlos negalima palikti ilgą laiką, nes ji gali nusistovėti, burbuliukai išnyks, o blynai taps plokšti. Taigi užmaišykite ir tuoj pat kepkite!

Įberkite šiek tiek druskos į tešlą ir sudėkite persijotus miltus. Pirmiausia 1 puodelį, išmaišykite, o tada supilkite likusius miltus: nuo 0,5 iki 2/3 puodelio, kol gausite vidutiniškai tirštą tešlą.

Tešlos konsistencija turėtų būti tarsi riebios naminės grietinės.

Į keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus, o kai gerai įšils, šaukštu dėkite tešlos dalis, bandydami suteikti blyneliams apvalią formą. Įsitikinkite, kad tarp blynų yra mažas tarpas, tada jie nesulips. Jei tešla plinta per daug, reikia įberti truputį miltų.

Blynus kepame ant šiek tiek didesnės ugnies. Atidžiai žiūrėkite, kad nesudegtų, nes jie labai greitai paruduos. Ženklas, kad reikia apversti, yra blynų ažūrinių skylių atsiradimas.

Geriausia valgyti karštus. Galite pagardinti kuo tik norite!

Skanaus!

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ideali šaltiena Velykoms: skaidri, skani ir be želatinos

Norite Velykoms pasigaminti idealios šaltienos, bet be želatinos? Šis receptas leis jums pasigaminti skaidrią, skanią ir tikrą šaltieną, kuri papuoš šventinį stalą. Šaltiena, kuri...

Šeštadienio Žavesys (balandžio 19 d.): Atleiskite Astro-magią—šiandien dvi Zodiako žvaigždės sužibės drąsiomis naujomis nuotykiais!

Šiandien teikia naują galimybę atrasti naujus hobius, galinčius pakeisti jūsų laisvalaikio praleidimą į nepaprastą patirtį. 🎨🌠 Pasinerkite į mūsų rekomendacijas ir raskite savo kitą...
---