Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

Apelsininis keksas. Greitas ir skanus desertas kiekvienai progai!

Apelsininis keksas gardžiai kvepia, yra švelnaus skonio ir patiks be išimties visiems. Jis puikiai tinka, kai laukiate netikėtų svečių.

Šis keksas padeda tais laikotarpiais, kai iš turgų dingsta sultingos šviežios slyvos ir kiti sezoniniai vaisiai. Būtent žiemos metu apelsinai, mandarinai ir citrinos ateina į pagalbą.

Apelsininis keksas

Skanus naminis keksas gali tarnauti kaip puikus torto ar pyrago pagrindas. Tai universalus būdas kepti ką nors neįprasto ir originalaus, nes biskvitą galite būti papuoštas taip, kaip jums patinka.

Apelsininis keksas

Ingredientai:

  • 7 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 7 apelsinai
  • 50 g saulėgrąžų aliejaus
  • 300 g grietinės

Gaminimas:

Pašalinkite žievelę nuo 5 apelsinų. Išspauskite sultis. Pyragui jums reikės 1 puodelio apelsinų sulčių. Kepimo indą geriau paruošti iš anksto. Norėdami tai padaryti, sutepkite jį aliejumi ir padenkite kepimo popieriumi.

Apelsininis keksas

Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus kol kas galima dėti į šaldytuvą. Į trynius įpilkite stiklinę cukraus. Plakite kiaušinių masę, kol ji pabals ir padidės. Tada pridėkite apelsino sulčių ir žievelės. Gerai išmaišykite.

Apelsininis keksas

Išimkite baltymus iš šaldytuvo. Išplakite iki standžių putų su pusę stiklinės cukraus. Į trynius įpilkite pusę baltymų. Švelniai sumaišykite. Dabar suberkite miltus, kepimo miltelius ir antrąją baltymų dalį.

miltai

Kad baltymai nesukristų, viską maišykite labai lėtai ir atsargiai. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros. Sumaišius, tešla turi būti nedelsiant perkelta į formą ir 5 minutėms siunčiama į orkaitę.

Apelsininis keksas

Po pirmųjų 5 minučių temperatūra turi būti sumažinta iki 170 laipsnių. Atminkite, kad pirmąjį pusvalandį orkaitės atidaryti tikrai neverta, nes tešla gali sukristi. Kepkite biskvitą pusantros valandos.

Apelsininis keksas turi atvėsti, tuomet pereikite prie dizaino. Norėdami, kad keksas būtų šventinis, naudokite grietinę ir karamelizuotas apelsinų skilteles.

Apelsininis keksas

Grietinės kremą paruošti labai paprasta: tiesiog plakite pusę stiklinės cukraus ir 300 g grietinės.

Bet su apelsinais turite šiek tiek pažaisti. Nulupkite vieną apelsiną ir supjaustykite į apskritimus. Supilkite cukrų ir supilkite kito apelsino sultis. Keletą kartų užvirkite ir atvėsinkite.

Skanaus!

Apelsininis keksas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---