Taip paruošta žalia adžika yra labai aštri ir kvapni! Paruošti adžiką bus labai paprasta: tereikia sumaišyti ir sutrinti visus ingredientus. Nereikės virti! Ingredientų kiekį galite koreguoti savo nuožiūra: jei aitrieji pipirai yra nedideli, naudokite ne du, o tris ar keturis.
Jums reikės:
- 1,5 kg žaliosios paprikos
- 3 česnakų galvučių
- 2 aitriųjų paprikų
- 2 valg. š. druskos
- 100 g cukraus
- 50 ml obuolių sidro acto
Kaip gaminti?
Kruopščiai nuplaukite paprikas. Išimkite sėklas ir supjaustykite į keletą dalių.
Aitriąsias paprikas gerai nuplaukite, supjaustykite.
Nulupkite ir susmulkinkite česnakus.
Visas daržoves sumalkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Gautą mišinį supilkite į gilų indą. Įberkite cukraus ir druskos. Supilkite obuolių sidro actą.
Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje 30 minučių. Retkarčiais pamaišykite.
Supilstykite į švarius stiklainius. Užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.
Taip paruošta adžika puikiai dera su mėsos patiekalais. Tuo galėsite įsitikinti ruošdami vištienos krūtinėlę. Padarykite porą įpjovų ir pradurkite šakute. Pamirkykite vištieną vandenyje, įberkite šiek tiek druskos ir cukraus. Palikite 15 minučių pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Įberkite smulkintų džiovintų čiobrelių ir maltų juodųjų pipirų. Patiekite su adžika. Skanaus!