Adžika Abchazijoje yra labai populiarus pagardas, gaminamas iš česnako ir įvairių prieskonių. Adžika puikiai dera su mėsos patiekalais ir kitais valgiais, kuriems šis padažas suteikia ypatingą skonį. Pasigaminti adžiką yra visai nesunku: siūlome jums išbandyti receptą su morkomis ir obuoliais.
Jums reikės:
- 4 kg pomidorų
- 1 kg saldžiųjų paprikų
- 1 kg cukinijų
- 1 kg morkų
- 1 kg rūgščių obuolių
- 0,2 kg česnakų
- 3 aitriosios paprikos ankščių
- 0,4 kg cukraus
- 4 valg. š. druskos
- 1 valg. š. maltų kvapiųjų pipirų
- 1 valg. š. kario prieskonių
Kaip gaminti?
- Nuplaukite daržoves. Nulupkite cukinijas, iš obuolių, paprikų ir aitriųjų pipirų išimkite sėklas.
- Supjaustykite pomidorus, saldžiąsias paprikas, obuolius, cukinijas ir morkas. Sutrinkite iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į emaliuotą puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
- Suberkite druską, cukrų, kvapiuosius pipirus, kario prieskonius. Kruopščiai sumaišykite ingredientus, sumažinkite ugnį ir virkite dar 40 minučių.
- Kai iki virimo pabaigos liks 15 minučių, išspauskite česnakus. Įdėkite smulkintų aitriųjų paprikų.
- Paruoštą adžiką išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius, apvyniokite rankšluosčiais ir palikite per naktį pastovėti. Atvėsusią adžiką galite laikyti sandėliuke ar rūsyje.