Mėgstate prie arbatos visada turėti kokį nors desertą? Šis abrikosų pyragas tam puikiai tiks, būtinai išbandykite ir palepinkite artimuosius.
Ingredientai:
- Abrikosai – 800g
- Miltai – 500g
- Sviestas – 180g
- Cukrus – 220g
- Kiaušinis – 3 vnt.
- Vanilinis cukrus – 2 pakeliai
- Kepimo milteliai – 10 g.
sausainiai su kefyru. Kai norisi ko nors saldaus!" width="744" height="389" />
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Muškite juos po vieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite viską į tešlą. Silikonine mentele maišykite tešlą, ji turėtų būti minkšta ir nelipti prie rankų. Tešlą dedame į šaldytuvą ir palaikome jame 30 minučių.
Iš abrikosų išimkite kauliukus ir perpjaukite juos per pusę. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir 1/4 tešlos atidėkite pyrago viršui. Iškočiokite didžiąją tešlos dalį ir kepimo inde ja apdengti pasistenkite ir šonus. Lengviau formuoti bus naudojant šakutę.
pyragas" width="720" height="720" />
Ant tešlos uždėkite abrikosus ir apibarstykite vaniliniu cukrumi. Antrąją tešlos dalį iškočiokite į stačiakampį formą ir supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis. Juostelėmis papuoškite pyrago viršų. Kepkite skanėstą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Paruoštą pyragą atvėsinkite, išimkite iš formos ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!