Tai – fantastiškai skanios salotos, kurios padės greitai ir be ypatingų pastangų numesti svorio.
Burokėlių salotos svorio metimui
Jums reikės:
- 1 baltojo kopūsto
- 1 burokėlio
- 1 morkos
- 3 valg. š. citrinos sulčių
- 3 valg. š. sėmenų aliejaus
Kaip gaminti?
Šios salotos paruošiamos itin greitai, nes daržovių nereikia termiškai apdoroti. Burokėlį, kopūstą ir morką smulkiai sutarkuokite ir apliekite citrinos sultimis bei sėmenų aliejumi. Galime įberti druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Salotos su tunu
Jums reikės:
- 170 g tuno savo sultyse
- 3-4 didesnių salotų lapų
- 2 pomidorų
- 240 g konservuotų kukurūzų
- 100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Nuplaukite salotų lapus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Iš tuno pašalinkite skysčio perteklių ir sudėkite į salotų dubenį. Pomidorus supjaustykite kubeliais ir suberkite į dubenį su tunu, suberkite susmulkintas salotas ir galiausiai juostelėmis supjaustytas alyvuoges ir kukurūzus.
Taip pat galite įlašinti kelis lašus alyvuogių aliejaus ir pagal skonį įberti druskos bei maltų juodųjų pipirų.
Švelniai išmaišykite ir patiekite. Šios salotos puikiai dera su šviežia pilno grūdo duona.
Vištienos salotos
Jums reikės:
- 1 vištienos krūtinėlės
- 3-4 pomidorų
- 1-2 agurkų
- 3 svogūnų laiškų
- 3-4 petražolių šakelių
- 50 g salotų
- 1-2 š. alyvuogių aliejaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Supjaustykite daržoves.
Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais, pakepinkite su trupučiu aliejaus iki auksinės spalvos.
Į lėkštę dėkite salotas, o tada – kitas daržoves. Leiskite vištienai visiškai atvėsti ir paskleiskite ant daržovių. Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Lengvos ir sočios pekino kopūstų salotos
Šios salotos puikiai tinka vietoj sunkios vakarienės ar pietų.
Jums reikės:
- 1 mažo pekino kopūsto
- 250 g vyšninių pomidorų
- 50-60 g neriebios mocarelos
- 1 vištienos krūtinėlės
- 1 riekelės duonos (geriausia – viso grūdo)
Padažui:
- 3 valg. š. graikiško jogurto
- 2 česnako skiltelių
- 1 arb. š. smulkiai pjaustytų krapų
- 1 valg. š. smulkiai pjaustytų petražolių
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Nuplaukite vištieną, supjaustykite ir kepkite alyvuogių aliejuje.
Pekino kopūstą supjaustykite juostelėmis, o pomidorus perpjaukite per pusę ir sumaišykite su kopūstais.
Nupjaukite nuo duonos plutą ir supjaustykite gabalėliais. Perkelkite į kepimo skardą, išklotą aliuminio folija, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol skrebučių paviršius taps auksinis.
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite citrinos sultimis, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Į lėkštes dėkite daržoves ir vištieną, apliekite padažu. Galiausiai pabarstykite duonos skrebučiais ir patiekite.
Riebalus deginančios salotos žarnynui valyti
Numečiau 4 kilogramus, ir net nesupratau, kaip man tai pavyko: siūlau išbandyti šį stebuklingų salotų receptą. Šios salotos gerina medžiagų apykaitą ir dailina kūno formas!
Jums reikės:
- ¼ kopūsto galvos
- 550 g burokėlių
- 400 g morkų
- 1 obuolio (nebūtina)
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- 2 valg. š. tarkuotų krienų
Kaip gaminti?
Daržoves nuvalykite ir viską kuo smulkiau sutarkuokite. Taip pat galime įdėti tarkuoto obuolio. Galiausiai apliekite citrinos sulčių ir krienų mišiniu – padažo ingredientus galite pakoreguoti pagal savo skonį. Valgiau keletą dienų vietoj klasikinių garnyrų: salotos man taip patiko, kad sotiems pietums rinkdavausi šias salotas su viso grūdo duona. Per maždaug tris savaites (šių salotų aš nevalgiau kasdien) numečiau 4 kilogramus ir jie dar negrįžo. Jei norite numesti šiek tiek daugiau svorio, svarbiausia išvalyti žarnyną. Išbandykite šį gėrimą: puode pakaitinkite ½ stiklinės vandens, įberkite ½ arbatinio šaukštelio Himalajų druskos ir gerai išmaišykite. Įpilkite 1 arbatinį šaukštelį raugerškio sulčių, 2 šaukštus citrinos sulčių ir ½ šaukšto obuolių sulčių. Išmaišykite ir iš karto gerkite. Geriausia gerti šį gėrimą, kai esate namuose – jis turi tikrai greitą valomąjį poveikį.
Jaunų kopūstų salotos – svorio metimui ir sveikatai
Jums reikės:
- 1 jauno nedidelio baltagūžio kopūsto
- 2 raudonosios paprikos
- 1 žaliosios paprikos
- pusės saliero
- 2 česnako skiltelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- aukštos kokybės alyvuogių aliejaus
- acto, lašelio medaus ir maltų kmynų
Kaip gaminti?
Nuplaukite kopūstą ir supjaustykite juostelėmis. Suberkite į gilų dubenį.
Nuplaukite paprikas ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonomis juostelėmis. Taip pat supjaustykite salierą ir įspauskite česnaką.
Sumaišykite visas daržoves. Apšlakstykite actu ir aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Taip pat galite įdėti šiek tiek medaus.
Uždenkite dubenį ir prieš patiekdami bent 3 valandas palaikykite šaldytuve.
Morkų salotos su kopūstais – idealus priedas prie mėsos
Jums reikės:
- 1-2 vidutinio dydžio morkų
- 1/4 kopūsto galvos
- 1 valg. š. aliejaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- svogūnų laiškų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Sutarkuokite morką, susmulkinkite kopūstą ir įpilkite šaukštą aliejaus. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.
Pavasariškos salotos
Jums reikės:
- 1 obuolio
- trečdalio skardinės konservuotų kukurūzų
- 0,5 kopūsto galvos
- citrinos sulčių (pagal skonį)
- druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Nupilkite konservuotų kukurūzų skystį. Nulupkite obuolį, pašalinkite sėklas ir susmulkinkite. Susmulkinkite kopūstą. Sumaišykite visus ingredientus.
Įpilkite citrinos sulčių, pabarstykite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Šios salotos ruošiamos be majonezo, todėl jas galite ilgiau laikyti šaldytuve. Galite iš karto paruošti salotų vakarienei ir pusryčiams.
Morkų ir obuolių salotos
Jums reikės:
- 1-2 morkų
- 1-2 obuolių
- 2 valg. š. medaus
- 1 valg. š. baltojo acto
Kaip gaminti?
Sutarkuokite nuluptus obuolius ir nuskustas morkas. Sumaišykite medų ir actą. Gautu mišiniu užpilkite obuolius ir morkas. Viską gerai išmaišykite.
Skanaus!