Ketvirtadienis, 9 sausio, 2025

Naujausi

13 geriausių daržovių užtepėlių receptų: paruošite vos per kelias minutes!

Sveika, nepaprastai skanu ir lengvai paruošiama. Išbandykite geriausius naminių užtepėlių receptus: tai padės pamiršti alkį ir padės įgauti energijos.

Morkų užtepėlė

Jums reikės:

  • 100 g smulkiai sutarkuotų morkų
  • 125 g varškės
  • 50 g tarkuotos mocarelos
  • 1 valg. š. grietinės arba natūralaus jogurto
  • Kelių lašų alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. š. citrinos sulčių
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Druskos

Kaip gaminti?

Sumaišykite morkas su varške, mocarela ir grietine. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Galiausiai pabarstykite pipirais bei druska.

Patiekite apibarstę laiškiniais česnakais.

Burokėlių užtepėlė

Jums reikės:

  • 1 nedidelio burokėlio (išvirto ir atvėsinto)
  • 1 pakelio varškės
  • Poro
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Burokėlius sutarkuokite ir sumaišykite su kitais ingredientais.

Kumpio užtepėlė su jogurtu

Jums reikės:

  • 270 g kumpio
  • 15 g svogūnų laiškų
  • 15 g salierų
  • 35 g marinuotų agurkų
  • 95 g natūralaus jogurto
  • 2 arb. š. garstyčių

Kaip gaminti?

Supjaustykite agurkus, svogūnų laiškus ir salierą.

Supjaustykite kumpį ir visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą. Sutrinkite iki vientisos masės (arba iki jums patinkančios konsistencijos).

Bulvių užtepėlė sumuštiniams

Jums reikės:

  • 3 didelių virtų bulvių
  • 1 valg. š. majonezo
  • 1 valg. š. tartaro padažo
  • 1 valg. š. garstyčių
  • 2 marinuotų agurkų
  • 3 kietai virtų kiaušinių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Bulves, kiaušinius ir agurkus sutarkuokite smulkia tarka.

Sudėkite kitus ingredientus, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

Paruoštą užtepėlę tepkite ant sumuštinių.

Fantastiška kiaušinių užtepėlė

Jums reikės:

  • 8 kietai virtų kiaušinių
  • 3 valg. š. grietinės
  • 3 valg. š. majonezo (geriausia – naminio)
  • 1 valg. š. garstyčių
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1-2 valg. š. smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Virtus kiaušinius nulupkite ir smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite šakute.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su kiaušiniais.

Įdėkite majonezo, grietinės, garstyčių, sviesto ir pagardinkite druska bei pipirais. Kruopščiai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą (kad susijungtų atskirų ingredientų skoniai).

Galiausiai pabarstykite laiškiniais česnakais ir patiekite su šviežia duona.

Cukinijų užtepėlė

Jums reikės:

  • 1 cukinijos
  • 2-3 paprikų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 2-3 česnako skiltelių
  • Druskos
  • Sūrio

Kaip gaminti?

Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinės spalvos. Suberkite smulkiai pjaustytas paprikas ir šiek tiek pakepinkite.

Nulupkite cukiniją ir smulkiai sutarkuokite (sulčių neišspauskite) ir suberkite į keptuvę su svogūnu ir paprikomis.

Troškinkite dar maždaug 3 minutes, sudėkite išspaustą česnaką, įberkite druskos.

Pačioje pabaigoje įmaišykite šiek tiek sūrio.

Taip pat galite įdėti kumpio. Išmaišykite. Galite patiekti su visa keptuve.

Puiki česnakų užtepėlė

Jums reikės:

  • 100 g tepamo sviesto
  • 100 ml tartaro padažo
  • 1-2 česnako
  • 100 g kumpio arba saliamio
  • 100 kietojo sūrio
  • 3 virtų kiaušinių
  • 1 didelės žaliosios paprikos
  • 2 vidutinio dydžio pomidorų

Kaip gaminti?

Tartaro padažą sumaišykite su tepamu sviestu, išspaustu česnaku ir susmulkinta paprika.

Suberkite kubeliais pjaustytą kumpį arba saliamį, smulkiai tarkuotą sūrį ir susmulkintus kiaušinius. Išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkintus pomidorus.

Galite patiekti kaip užtepėlę, arba šiuo mišiniu įdaryti paprikas.

Sveika tuno užtepėlė

Jums reikės:

  • 250 g minkštos varškės
  • 1 didelės skardinės tuno alyvuogių aliejuje
  • 1 arb. š. garstyčių
  • Svogūno
  • Citrinos sulčių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Varškę sumaišykite su tunu ir garstyčiomis, suberkite smulkintą svogūną ir pagardinkite druska bei pipirais.

Varškės ir burokėlių užtepėlė

Jums reikės:

  • 2 raudonųjų burokėlių
  • Šviežių rozmarinų
  • 200 g minkštos varškės
  • 1 valg. š. grietinės
  • Svogūnų laiškų
  • 1 arb. š. citrinos sulčių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Smulkintų graikinių riešutų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite burokėlius, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais, patepkite alyvuogių aliejumi ir padėkite ant kepimo skardos.

Įdėkite rozmarino šakelę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug  40 minučių (arba kol burokėliai suminkštės).

Burokėlius sutrinkite trintuvu. Sudėkite varškę ir grietinę, apšlakstykite citrinos sultimis ir įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.

Patiekite apibarstę svogūnų laiškais.

Salierų užtepėlė

Jums reikės:

  • 200 g minkštos varškės
  • 120 g saliero šaknų
  • 1 kietai virto kiaušinio
  • 45 g tepamo sviesto
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Citrinos sulčių

Kaip gaminti?

Smulkiai sutarkuokite saliero šaknį. Sudėkite tarkuotą kiaušinį, varškę, sviestą, citrinos sultis ir pagardinkite druska bei pipirais.

Kiaušinio užtepėlė su laukiniu česnaku

Jums rekės:

  • 200 g tepamo sūrio
  • 4 kiaušinių
  • 3 valg. š. grietinės
  • Ryšelio laukinio česnako lapų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite. Įdėkite tepamo sūrio, grietinės, smulkintų laukinių česnakų. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

Špinatų ir sūrio užtepėlė

Jums reikės:

  • 250 g šviežių špinatų lapų
  • 500 g bryndzos sūrio
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • 2 česnako skiltelių

Kaip gaminti?

Špinatus nuplaukite, leiskite nuvarvėti ir kartu su kitais ingredientais sudėkite į trintuvą. Sumaišykite ir patiekite.

Avokadų užtepėlė

Jums reikės:

  • 1 avokado
  • 6 kietai virtų kiaušinių
  • 1 valg. š. vyno acto
  • 1 arb. š. Dižono garstyčių
  • ½ š. druskos
  • ½ stiklinės smulkiai supjaustyto svogūno
  • 2 valg. š. smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų

Kaip gaminti?

Smulkiai supjaustykite kiaušinius. Nulupkite avokadą, išimkite kauliuką ir smulkiai supjaustykite minkštimą.  Smulkintus kiaušinius ir avokadą sudėkite į dubenį ir sumaišykite su kitais ingredientais.

Grybų paštetas

Jums reikės:

  • 330 g austrių grybų
  • 90 g česnako
  • 1 svogūno
  • 1 arb. š. imbiero
  • 10 g petražolių
  • alyvuogių aliejaus
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1/2 citrinos sulčių

Kaip gaminti?

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite šviežiai pjaustytas petražoles ir smulkiai pjaustytą česnaką.

Kai česnako aromatas taps intensyvus, suberkite smulkintą svogūną ir maišydami pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas taps skaidrus.

Suberkite stambiai pjaustytus austrių grybus ir pagal skonį pagardinkite pipirais bei druska. Įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite arbatinį šaukštelį tarkuoto imbiero.

Troškinkite, kol grybai išskirs sultis, o kai jos pradės garuoti, nukelkite nuo ugnies.

Išmaišykite ir įberkite 80-100 g susmulkintų arba nesmulkintų graikinių riešutų.

Sutrinkite iki grietinėlės konsistencijos. Pagal poreikį galite pagardinti pipirais ir druska.

Paruoštą mišinį sudėkite į indą (pvz., uogienės stiklainį) ir leiskite atvėsti šaldytuve. Patiekite su įvairių rūšių duona, geriausia – su skrebučiais.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

---