Penktadienis, 10 sausio, 2025

Naujausi

100 metų senumo patarimas, kaip paruošti tobulą aguonų vyniotinį!

Aguonų vyniotinis yra labai populiarus kepinys, kuris neabejotinai siejamas su Kalėdomis.

Dauguma žmonių tiesiog neįsivaizduoja švenčių be aguonų vyniotinio.

Vis dėlto, kartais ruošiamas aguonų vyniotinis sutrūkinėja ir neatrodo labai estetiškai.

Šiandien mes jums papasakosime, kaip to išvengti.

Žinoma, suskilusias aguonų vyniotinio dalis galite užmaskuoti, pavyzdžiui, galite gausiai pabarstyti cukraus pudra.

Vis dėlto, geriausia to išvengti, todėl mes jums papasakosime, kokie veiksniai lemia šimtaprocentinę sėkmę.

Tai leis sutaupyti laiko ir padės išvengti streso.

Aguonų vyniotinis, kuris tikrai nesuskils

Esame pratę vertinti ne tik šio kepinio skonį, bet taip pat ir jo išvaizdą. Būtent todėl vertėtų pasistengti, kad aguonų vyniotinis nesutrūkinėtų.

Įsitikinkite, kad šiam kepiniai reikalingi ingredientai yra tinkamos temperatūros.

Be to, nustatykite orkaitės parametrus, kaip nurodyta paruošimo etapuose.

Dažna klaida – kepimo skardos įdėjimas į orkaitę, kuri dar nėra pakankamai įkaitinta.

Tai sutrikdo visą kepimo procesą.

Taigi, ką reikia daryti, kad aguonų pyragas nesuskilinėtų?

Viena močiutės gudrybių – suvynioti vyniotinį į pergamentinį popierių. Tą reikia daryti gana sandariai, bet dar reikia palikti šiek tiek vietos plėstis, ir tada aptepti  plonu riebalų sluoksniu, pavyzdžiui, lydytu sviestu.

Tai užtrunka mažiau nei minutę, o efektas tikrai bus pastebimas.

1 tešlos ritiniui užtenka maždaug 1 šaukšto lydyto sviesto.

Paruoštą vyniotinį dėkite ant vėsinimo grotelių orkaitėje. Orkaitės dureles palikite praviras.

Kai aguonų vyniotinis atvės, jį galima apibarstyti cukraus pudra ir supjaustyti.

Paruoštą aguonų vyniotinį galėsite patiekti ant šventinio stalo.

Jei aguonų vyniotinį ruošite dieną prieš Kalėdas, iškeptą kepinį geriausia suvynioti į  lininį rankšluostį ir įdėti į popierinį maišelį.

Taip pat galite įdėti į vakuuminį indą.

Kalėdų dieną tiesiog išimkite ir mėgaukitės.

Geriausias aguonų vyniotinio receptas

Jums reikės:

Tešlai:

  • 300 g pusiau rupių miltų
  • 1 kiaušinio
  • 3 valg. š. cukraus pudros
  • 50 g sviesto
  • 1/2 mielių kubelio
  • 150 ml pieno
  • žiupsnelio druskos
  • 1 kiaušinio trynio aptepimui

Įdarui:

  • 150 g maltų aguonų
  • 100-120 g cukraus pudros (pagal skonį)
  • 100 ml pieno (pagal poreikį)

Neprivaloma:

  • razinų
  • romo

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite miltus.

Sudėkite sviestą, suberkite cukraus pudrą, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos.

Mieles sutrupinkite į pašildytą pieną ir įmaišykite šaukštelį cukraus.

Išmaišykite.

Palikite kilti šiltoje vietoje 20-25 min.

Kol tešla kyla, paruoškite įdarą.

Sumalkite aguonas.

Į aguonas suberkite cukraus pudrą ir pieną.

Išmaišykite, kad viskas susijungtų ir gautųsi tirštesnis įdaras.

Įrūgusią tešlą iškočiokite ir aptepkite aliejumi.

Tolygiai paskleiskite aguonų įdaru.

Susukite.

Jei norite, kad aguonų vyniotinis būtų puošnesnis, galite vieną tešlos pusę supjaustyti juostelėmis ir supinti.

Padėkite ant kepimo skardos.

Aptepkite kiaušinio tryniu ir subadykite šakute.

Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Kai vyniotinis atvės, galite supjaustyti ir patiekti.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šį žavingą penktadienį (sausio 10 d.) vienas dangiškas ženklas demonstruoja neprilygstamą meistriškumą tvarkos ir organizavimo srityje, o kitas sužavi kiekvieną savo beribiu patrauklumu!

💫 Smalsaujate apie šiandienos horoskopo įžvalgas, sukurtas būtent jums? 🌟 ♒ Vandenis Ei, Vandenis, tu esi tarsi draugystės wifi - unikaliai universalus ir kažkodėl visada esantis...

6 dalykai, kuriuos reikėtų išmesti iš savo šaldiklio dabar pat

Atlaisvinkite daugiau vietos ir sumažinkite maisto švaistymą, pašalindami nereikalingus produktus. Šaldiklis dažnai lieka pamirštas ir netvarkytas – tai vieta, kurioje lengvai kaupiasi pertekliniai produktai, o...
---